Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κουλούρια με σουσάμι (Θεσσαλονίκης)
Κουλούρια με σουσάμι (Θεσσαλονίκης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 16/10/11
dsc_0171_425

Πεντανόστιμα σπιτικά και υγιεινά κουλούρια!!!!

Υλικά
  • 1 κύβος νωπή μαγιά
  • 450γρ-500γρ.(περιπου)αλευρι για ολες τις χρήσεις
  • 1/4 κουπας ταχίνι
  • 1/4 κουπας μελι
  • 1 κουπα χλιαρο νερο
  • 1 κ.γ αλατι
  • Σουσαμι (αρκετο ισως 2-3 σακουλακια)
Εκτέλεση
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμωνουμε σε μετρια ταχυτητα μεχρι να εχουμε μια αφρατη ζυμη η οποια θα πλαθεται (μπορει σαν υφη να κολλαει λιγο λογω του μελιου).
  • Αφηνουμε να ξεκουραστει για καμμια ωρα και να φουσκωσει.
  • Πλαθουμε μπαστουνια σε παχος το πολυ 1 εκατοστο (για να μας γινουν τραγανα) και μηκος 20 εκατοστα και ενωνοντας τις 2 ακρες σχηματιζουμε κουλουρια.
dsc_0158_425dsc_0161_425dsc_0163_425
  • Τα βουταμε σε ενα πιατακι με αρκετο νερο και αμεσως σε μπολικο σουσαμι.
  • Τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
  • Ψηνουμε σε καλα προθερρμασμενο φουρνο στους 220-230 βαθμους για  15 περιπου λεπτα.

Θελουμε τα κουλουρια μας να παραμεινουν μεσα αφρατα και εξωτερικα τραγανα για αυτο πρεπει να ψηθουν σε συντομο χρονο σε δυνατο φουρνο. Μολις τα δειτε να ροδιζουν εξωτερικα ειναι ετοιμα.

Προσωπικα δε μου αρεσουν τα κουλουρια που ειναι σαν ψωμι και εψαχνα να βρω την ιδιατερη ημιγλυκη γευση αυτων του κουλουρα με εντονη τη γευση του σουσαμιου την οποια προσδιδει το ταχινι. Τελικα κατεληξα σε αυτα και μας αρεσαν παρα πολυ.

Διατηρουνται σαν φρεσκα αν τα κλεισετε αμεσως μολις κρυωσουν σε σακουλακια και τα βαλετε στην καταψυξη.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 11828
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 19-10-2011 08:03
 
Πολύ ωραία τα κουλούρια σου Μαργαρίτα.Θραύση θα έκανες αν είχες ένα πάγκο στο κέντρο της Αθήνας :grin :grin :grin
 
voula
2. 19-10-2011 16:08
 
Αχ Μαργαρίτα μου υπέροχα κουλούρια είμαι έτοιμη να πάρω ένα τώρα με το καφεδάκι μου ….!!!!! Εύγε….!!! 
Με ολικής τα έχεις δοκιμάσει? Και αντί για σουσάμι με διάφορα σπόρια?... υγιεινά και νόστιμα ...!!!! 
.....όσο για τον πάγκο στο κέντρο της Αθήνας .... 
…βοηθό χρειάζεσαι? Τι θα έλεγες να βάζαμε και τρίγωνο τυράκι…;!!!!
 
voulaskl
3. 19-10-2011 11:22
 
NA EΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
 
annakouki
4. 19-10-2011 12:00
 
Οχι ακομα με ολικης δεν τα εχω δοκιμασει voulaskl μιας και εψαχνα να βρω τη γευση που με ικανοποιει.Εχω ομως στα υποψιν να δοκιμασω τις παραλλαγες με αλευρι ολικης και σπορια.
 
margarita79
5. 19-10-2011 16:13
 
margarita σε ευχαριστούμε για τη συνταγή. Πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμα. Την βάζω στις αγαπημένες μου και υα τα ετοιμάσω το σαββατοκύριακο :)
 
zwzw
6. 19-10-2011 19:07
 
Στη σειρά το ΣΚ κι εγώ! Λατρεμένα κουλούρια ζεστά ζεστά!!!! :zzz
 
vago
7. 15-06-2012 09:53
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ , ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ . ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ , ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΤΑ . ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΤΥΡΙ Ή ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ. :)
 
MARTZI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/10/11 )