Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φασολάδα άσπρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 24/10/11
dsc_0318_425

Αγαπημένη και χυλωμένη φασολάδα σε μια διαφορετικη ασπρη εκδοχή που συνηθιζεται σε πολλα μερη της Ελλαδος. Το κλασσικο Ελληνικο χειμωνιατικο φαγακι μας!!

Υλικά
  • 2 μετρια κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κιλό φασόλια,
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κγ ριγανη
  • 1 φλιτζάνι λάδι (και λιγο εξτρα ωμό ελαιολαδο για το σερβιρισμα)
  • Χυμος απο 1 λεμονι
  • Αλατι,πιπερι
  • 1 πιπεριτσα καυτερη (προαιρετικα)
Εκτέλεση
  • Μουσκευουμε τα φασολια απο το προηγουμενο βραδυ.
  • Τα βραζουμε για λιγο και αποχυνουμε το πρωτο νερο.
  • Βαζουμε στη κατσαρολα λιγο απο το λαδι μας και τσιγαριζουμε  ελαφρα το ενα κρεμμυδι.
  • Προσθετουμε τα φασολια ,τα καροτα, το σελινο και το υπολοιπο κρεμμυδι και λαδι και συμπληρωνουμε νερο μεχρι να τα σκεπαζει και λιγο παραπανω.
  • Κλεινουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να σιγοβρασει το φαγητο μεχρι να ψηθουν καλα τα φασολια αν χρειαστει συμπληρωνουμε εξτρα ζεστο νερο.
  • Αν εχουμε χυτρα την κλεινουμε για 20 λεπτα.
  • Ανοιγουμε,αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια με ανοιχτο το καπακι μεχρι να χυλωσει ομορφα το φαγητο μας.
  • Λιγο πριν το σβησουμε ριχνουμε τη ριγανη και το χυμο λεμονιου.
  • Σερβιρουμε με εξτρα ριγανη, φρεσκοτριμμενο πιπερακι και επιπλεον λεμονι και ωμό  λαδι για οποιον θελει.

 Ταιριαζει τελεια με ρεγγα ψητη,ζεστο ψωμακι και φυσικα φετα και ελιτσες.

Καλή Όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 27888
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 27-10-2011 09:42
 
Τπεροχο πιατο, 
Χορταστικο και φενεται πεντανοστιμο 
Μπραβο θα την κανω για τον μπεμπακο
 
susudi
2. 27-10-2011 18:37
 
Ποτέ δεν την έχω κάνει έτσι τη φασολάδα. Την έχω συνηθίσει με την ντοματούλα της. Αλλά έτσι όπως τη βλέπω στη φωτογραφία μου αρέσει και θα τη δοκιμάσω. ίσως αρέσει και πιο πολύ στα παιδιά μου έτσι.
 
voula
3. 27-10-2011 22:59
 
Πάντα έτσι κάνω τη φασολάδα, και κάνω κράτει και στο νερό, έτσι ώστε να "σκάσουν" τα φασόλια και το ζουμί να μην είναι υπερβολικό, δηλαδή "σχεδόν" σούπα. Δεν έχω φάει σχεδόν ποτέ φασολάδα με ντομάτα!
 
ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/10/11 )