Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουφλέ ζυμαρικών Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vanilia   
Δευτέρα, 31/10/11
Υλικά
  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. ένταμ
  • 250 γρ.γκούντα
  • 250 γρ. μπέικον καπνιστό
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις ζεματάμε με λίγο βούτυρο.
  • Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και το μπέικον.
  • Ρίχνουμε λίγο τυρί στον πάτο του πυρέξ μετά ρίχνουμε λίγες ταλιατέλες και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (η τελευταία στρώση να είναι τυριά).
  • Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τα τυριά.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 19095
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 06-11-2011 09:20
 
Αγαπητή Vanilia, 
 
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το φαγητό που προτείνεις θα είναι νόστιμο. Και πως να μην είναι όταν περιέχει 1,3 κιλά λιπαρής ουσίας (δεν υπολόγισα το βούτυρο). Για μένα, η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια διατροφική εκτροπή της εποχής μας, όπως και πολλές άλλες, ξενόφερτες στην πλειοψηφία τους, κυρίως από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. 
Αν προσφέρετε αυτό το σουφλέ ζυμαρικών σε ένα παιδικό πάρτυ, θα δείτε ότι θα γίνει ανάρπαστο, κι εσείς θα αισθάνεστε όμορφα που "τα παιδιά ξετρελάθηκαν"! 
Στον αντίποδα αυτού βρίσκεται όμως το αποτέλεσμα της έρευνας που ανέδειξε τα Ελληνόπουλα ως τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης, (κι εμείς ως ενήλικες, δεν πάμε πίσω). 
Μήπως να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα αγαπητή Vanilia; 
 
Με εκτίμηση, 
 
St3lios.
 
st3lios
2. 06-11-2011 10:59
 
ΣΤΈΛΙΟς ΈΧΕΙς ΜΈΓΑ ΔΊΚΙΟ ΝΟΜΊΖΩ.....!
 
pastaflora
3. 06-11-2011 15:10
 
Για καθίστε ρε παιδιά, κ. Αρετή, που έχει δίκιο ο st3lios; Στο οτι τα ελληνόπουλα είναι παχύσαρκα εξαιτίας του σουφλέ ζυμαρικών της vanilia? Ας μην γενικεύουμε ..  
 
Στο greekmasa θα βρείτε πάνω από 5.000 συνταγές, που απευθύνονται για όλα τα στομάχια, για όλους τους ουρανίσκους και γενικά για όλες τις περιστάσεις και γούστα. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε με όλες, όπως και είναι απίθανο να μας ικανοποιούν όλες. Επίσης, ανάλογα με το πως τις σερβίρεις, πότε στέκουν και πότε δε στέκουν (δε προσφέρεις σε παιδικό πάρτι ένα ταψί σουφλέ για το κάθε παιδάκι νομίζω). Επομένως ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα, γιατί οι παράμετροι που καθιστούν μια συνταγή "απαραίτητη" στο συνταγολόγιό μας είναι αμέτρητοι, όσο αμέτρητοι είναι και οι πραγματικοί λόγοι που κατατάσσουν τα ελληνόπουλα πρωταθλητές στη παιδική παχυσαρκία (και δεν έχουν να κάνουν με το σουφλέ ζυμαρικών) 
 
Φιλικά
 
ArXoS
4. 06-11-2011 16:28
 
''Παν μετρον αριστον'' αγαπητε st3lios. 
Σαφεστατα με την ενημερωση που εχουμε σημερα πρεπει να επιδιωξουμε τα παιδια μας να εχουν ισσοροπημενες διατροφικες συνηθειες.Αλλα δε νομιζω οτι η συγκεκριμενη συνταγη ειναι για καθε μερα ουτε και πλασσαρεται ετσι.Ολοι το εχουμε γευτει σε μικρη(ή μεγαλη ποσοτητα)αλλά μια φορα στο τοσο.Δε νομιζω εξαλλου οτι στις μερες μας εχει τη δυνατοτητα κανεις να φτιαχνει τοσο πολυεξοδα φαγητα καθημερινα.Εκει που εστιαζεται το προβλημα ειναι στην καθημερινοτητα μας και στις καθημερινες διατροφικες συνηθειες μας.Ουδεις εγινε παχυσαρκος απο μια-δυο,τρεις μεριδες σουφλε 2-3 φορες τον χρονο. 
Απο την αλλη και η στερηση δεν βγαζει σε καλο.Ας παρατηρησουμε σημερινους ενηλικες που μεγαλωσαν στις παλαι ποτε εποχες στερησης λογω ανεχειας οπου το λευκο ψωμι το θεωρουσαν γλυκο ,για τυρια και αλλαντικα ουτε λογος.Το αποτελσμα;Παχυσαρκοι ενηλικες.Γιατι;Γιατι επεσαν αργοτερα με τα μουτρα.Λοιπον καλο ειναι να προσεχουμε αλλά εγω προσωπικα σα νεα μητερα το μονο που δε θελω ειναι δημιουργησω αλλον εναν (τουλαχιστον διατροφικα) στερημενο ενηλικα.Δοκιμαζουμε απολα και κανουμε και τις ατασθαλιες μας οπου χρειαζεται. 
 
Vanilia το φαγητο σου ειναι τελειο και το φτιαχνω και εγω και η μητερα μου σε τραπεζια και γιορτες.Σε ευχαριστουμε.
 
margarita79
5. 06-11-2011 19:07
 
Αγαπητοί φίλοι, 
 
Απλώς εξέφρασα την άποψη μου για μια συνταγή την οποία θεωρώ διατροφικό σκουπίδι. Είναι η άποψη μου αυτή βρε παιδιά! Να μην την πω; Όπως ακριβώς δίνω συγχαρητήρια στον TSIGKOS για τα όσα μας έχει διδάξει εδώ, άλλο τόσο θα βάλω και μια αρνητική κριτική σε κάτι το οποίο είναι δεκτικό τέτοιας. 
Αν βρείτε άλλα επιχειρήματα για να με πείσετε αγαπητοί Arxos και Margarita κάντε το. Εγώ δεν μίλησα ούτε για στέρηση στην διατροφή των παιδιών, ούτε για το ότι θα πρέπει να περνάνε από το φίλτρο διατροφολόγου οι συνταγές που ανεβαίνουν στο site σας. Εγώ μίλησα για μια συνολική αναθεώρηση των διατροφικών μας συνηθειών και την απομάκρυνση των βλαπτικών έξωθεν επιρροών. 
 
Σε κάθε περίπτωση διατηρώ το δικαίωμα της γνώμης μου σε μια κοινότητα στην οποία συμμετέχω εντελώς διακριτικά εδώ και 4 χρόνια. 
 
Με εκτίμηση, 
 
St3lios
 
st3lios
6. 06-11-2011 20:46
 
όλα χρειάζονται αγαπητέ st3lios στην διατροφή μας, αρκεί να κρατάμε τις λογικές ισορροπίες. Απλά συμπλήρωσα τη γνώμη σας με τη δικιά μου θέση επι τη ευκαιρία της παρέμβασής σας. Καλή συνέχεια :)
 
ArXoS
7. 06-11-2011 21:52
 
Θα μπω στην κουβέντα για να σχολιάσω τη ‘στέρηση’ που ανέφερε η αγαπητή Μαργαρίτα. 
Θεωρώ ότι με το να φτιάξεις αυτό το φαγητό ή άλλο, αλλά με σωστές αναλογίες, δεν αποτελεί στέρηση. 
Ούτε είναι στέρηση αν δεν δοκιμάσουμε όλες τις αμερικανιές που μας πασάρουν οι διεθνείς κουζίνες. Μπορεί όμως να είναι και υπερβολή. 
Χαίρομαι πάντως που υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος για να βελτιωνόμαστε όλοι, γιατί κι εγώ, καθότι αθυρόστομος και προπέτης, δεν διστάζω να σχολιάσω και τα αρνητικά, όχι μόνο να ανταλλάσουμε αβροφροσύνη και να χαϊδεύουμε τα αφτιά μας. 
Υ.Γ. Αγαπητέ St3lio σ’ ευχαριστώ.
 
tsigkos59
8. 06-11-2011 22:12
 
Αγαπητε κ.Τσιγκο θα ηταν στερηση ομως να μας σερβιρουν καπου το συγκεκριμενο φαγητο ή αλλο και να μην αφησουμε το παιδι μας να δοκιμασει ή να καταπιεσουμε τους ιδιους μας τους εαυτους να φανε εστω λιγο επειδη θεωρουμε οτι το συγκεκριμενο φαγητο ειναι ''διατροφικο σκουπιδι''.Με ποιες γνωσεις το κρινουμε;Ειναι σκουπιδι τα τυρια;Ειναι παντελως αχρηστοι οι υδατανθρακες;Ειναι ανουσια τα λιπη;Μιλαμε καθαρα θερμιδικα;Ποσες θερμιδες αναλογουν στο καθε κομματι;Αν ξερουμε να τα απαντησουμε ολα αυτα και ακομα περισστερα τοτε μονο μπορουμε να πουμε αν ενα φαγητο ειναι σκουπιδι ή οχι.Ολα χρειαζονται αλλά με μετρο.Το αν θελει καποιος ή οχι να δοκιμασει Αμερικανιες οπως λετε,ειναι αλλου παπα Ευαγγελιο.Σημειωστε ομως οτι οταν οι Αμερικανιες ηρθαν στην Ελλαδα υπο τη μορφη φαστ φουντ ειδαμε ανθρωπους ενηλικες να πεφτουν με τα μουτρα και να γινονται χειροτεροι απο τους Αμερικανους.Προτιμω λοιπον το παιδι μου να ειναι πληρης γευστικων εμπειριων παρα να πεσει με τα μουτρα στην πρωτη Αμερικανια που ακομα και αν εγω του απαγορευσω τωρα,αναγκαστικά θα βρεθει στο τραπεζι του μελλοντικα.
 
margarita79
9. 07-11-2011 10:53
 
Αγαπητή Μαργαρίτα, 
 
Σου παραθέτω τον πίνακα με το θερμιδικό φορτίο των υλικών για το συγκεκριμένο φαγητό: 
 
Τυρί γκούντα (100g.) 337 (θερμίδες) --> 842,5 
Τυρί κασέρι (100g) 390 (θερμίδες) --> 975 
Τυρί ένταμ (100g.) 337 (θερμίδες) --> 842,5 
Μπέικον καπνιστό (100 γρμ.) 700 (θερμίδες) --> 1750 
Κρέμα γάλακτος Μαγειρικής (195 γρμ.) 688 (θερμίδες) -->1058,5 
Ταλιατέλες (500g) -->1915 
 
Βούτυρο (μαργαρίνη) 50g --> 360 
 
Συνολικό θερμιδικό φορτίο για ένα ταψί: 7743,5 Θερμίδες. 
 
Αν υποθέσουμε ότι ένα πυρέξ ταψί δίνει 12 μερίδες (συνήθως) τότε η κάθε μερίδα μας δίνει 645 θερμίδες.(Για τον υπολογισμό χρησιμοποίησα τον θερμιδομετρητή του site thermides.gr) 
 
Αυτά όσον αφορά το σκέλος της ερώτησής σου σχετικά με τις θερμίδες (οι οποίες ΔΕΝ είναι το θέμα μας). 
 
Το θέμα μας αγαπητή μου φίλη είναι ότι οι θερμίδες αυτές προέρχονται από λιπαρά-σχεδόν εξ' ολοκλήρου- στο συγκεκριμένο πιάτο. Και δεν μιλάμε για ω3 λιπαρά αλλά για κορεσμένα ζωϊκά, τα οποία φαντάζομαι έχετε διαβάσει αρκούντως τι προκαλούν στον οργανισμό του ανθρώπου και δεν θα επεκταθώ. 
 
Δυστυχώς αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος σχετικά με τα λιπαρά, είναι ότι προκαλούν έναν ιδιότυπο εθισμό στον οργανισμό μας και έτσι όταν κάποιο γεύμα μας δεν έχει αρκετά από δαύτα, ο οργανισμός αισθάνεται άμέσως τη στέρηση και επιδιώκει πάσει θυσία να την αναπληρώσει. Αυτό είναι και το πλέον καταστροφικό, διότι οδηγεί σε φαύλο διατροφικό κύκλο με ολέθρια αποτελέσματα. 
 
Γι αυτό μίλησα για αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες, και χαιρετίζω τον τίτλο που έδωσες στην πρώτη σου απάντηση "Παν μέτρον άριστον". 
 
Η επαγγελματική μου ενασχόληση με την Ιατρική επιστήμη για 18 χρόνια μου έχει δείξει ότι το παραπάνω ρητό πρέπει να αποτελεί στάση ζωής για όλους μας. Χαίρομαι για τον διάλογο που αναπτύχθηκε, όλοι κάτι κερδίζουμε απ' αυτό! 
 
Θα πρότεινα δε, όσον αφορά το ζήτημα "σουφλέ ζυμαρικών", μια πιο υγιεινή προσέγγιση, η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει σε γεύση από την άνωθεν της αγαπητής Vanilia: 
Αφού λοιπόν σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, ραντίστε τα με αγνό παρθένο λαδάκι της ελιάς, προσθέστε και ανακατώστε καλά με τα ζυμαρικά ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%, αντικαταστείστε το μπέικον με όσα μανιτάρια θέλετε και ρίξτε από πάνω τους μια χούφτα τυρί της αρεσκείας σας. 
 
Καλή σας όρεξη και καλή υγεία να έχουμε άπαντες. 
 
Με εκτίμηση, 
 
St3lios. 
 
Με εκτίμηση, 
 
St3lios.
 
st3lios
10. 07-11-2011 11:10
 
Ενδιεφερουσες οι πληροφοριες St3lios και πολυ ωραια η εναλλακτικη που μας προτεινεις.Και συμφωνω μαζι σου,σαφεστατα δεν κολλαμε στις θερμιδες και σιγουρα τα ''κακα'' λιπαρα ειναι αυτα που κανουν τη ζημια ,δεν αντιλεγει κανεις.Διαφωνω ομως με τον αφορισμο του συγκεκριμενου φαγητου οταν η διατροφικη του αξια ειναι παρομοια και απο αποψη θερμιδως αλλα και λιπαρων με μολις 3 μετρια κομματια πιτσας σπεσιαλ οπως και με πολλα αλλα φαγητα που γευομαστε καθημερινα. Κλεινω και παλι με το ΄΄παν μετρον αριστον''γιατι ειλικρινα πιστευω οτι αυτο ειναι το κλειδι της ισσοροπημενης διατροφης και της συζητησης μας. 
Καλημερα σας!
 
margarita79
11. 07-11-2011 19:54
 
Δεν το φανταζόμουν όταν έγραφα αυτή τη συνταγή ότι θα προκαλούσε τόσα σχόλια.Είναι μια συνταγή που φτιάχνω πολύ σπάνια και θέλω να σας πω αγαπητέ κύριε πως κανείς στην οικογένια μου δεν είναι παχύσαρκος,είμαι όμως της άποψης ότι οι καταχρήσεις είναι αυτές που μας προκαλούν κακό και όχι ένα κομμάτι σουφλέ μια,δυο φορές το χρόνο.
 
vanilia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/11/11 )