Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Μπισκότα και Κουλούρια arrow Μπισκότα φανταστικά (cookies με κομματάκια σοκολάτας)
Μπισκότα φανταστικά (cookies με κομματάκια σοκολάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 06/11/11
dsc_0392_425
 Η συνταγή ειναι της Αργυρώς απο πρωινή εκπομπή και ειναι τέλεια!
Υλικά
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 220 γρ. βούτυρο (σκληρό)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη (εγω εβαλα καστανή)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανιλιες σε σκόνη)
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (εγω εβαλα αμυγδαλα)
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
    Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
    Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’.
  • Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’.
  • Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
dsc_0378_425dsc_0380_425dsc_0382_425
  • Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
  • Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
    Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Γινονται 18 μεγάλα cookies αν βαλετε τομειγμα με κουταλι της σουπας ή αρκετα μικροτερα αν χρησιμοποιησετε κουταλακι του γλυκου

Πρεπει να τα βαλετε αρκετα αραια μεταξυ τους οχι παραπανω απο 9 μεγαλα μπισκοτα σε καθε λαμαρίνα γιατι απλωνουν.

 Καλή επιτυχία!

page_02


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 36445
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 10-11-2011 10:50
 
Η πιο ωραία συνταγή για cookies! Την έχω φτιάξει άπειρες φορές!
 
Marinaki
2. 10-11-2011 18:13
 
Ναι Marinaki οντως ειναι καταπληκτικη συνταγη.Προσωπικα θεωρω οτι ειναιισως η καλυτερη αναλογια σε υλικα απο οσα εχω δοκιμασει.
 
margarita79
3. 10-11-2011 20:01
 
Λαχταριστά!! Μου ήρθε να τσιμπήσω ένα από τη φωτογραφία ;)
 
vago
4. 16-11-2011 22:54
 
Μόλις έφτιαξα τα cookies σου καιήδη καντεύουν να εξαφανιστούν. Πράγματι πανεύκολα και πεντονόστιμα!!!!
 
MARY2
5. 17-11-2011 00:19
 
Χαιρομαι που σου αρεσαν.Και σε εμας ετσι εξαφανιζονται,σε ρονο ρεκορ... :grin
 
margarita79
6. 17-11-2011 14:47
 
Γεια σας,είμαι καινουρια στην παρέα και θα ήθελα να ρώτησω κάτι:Μπορώ να πρόσθέσω λίγο κακάο στη ζύμη,ώστε να βγουν σοκολατένια? :)
 
stamatia29
7. 17-11-2011 15:01
 
stamatia29 Η συνταγη ειναι οπως την παρουσιασε η Αργυρω Μπαρμπαριγου δεν το εχω δοκιμασει με προσθηκη κακακου και δεν μπορω να σου πω με σιγουρια.Απλα φανταζομαι οτι θα πρεπει οσο κακαο βαλεις τοσο αλευρι να αφαιρεσεις για να μη σφιξει πολυ το μειγμα γιατι το κακαο γενικα σφιγγει.Αν δοκιμασεις μας λες.
 
margarita79
8. 22-11-2011 22:12
 
Ξεκίνησα σήμερα να φτιάξω τα cookies γιατί αύριο περιμένω κόσμο,αντικατέστησα 25γρ αλεύρι με 25γρ κακάο,τα παιδάκια μου ξετρελάθηκαν!Ούτε ψίχουλο δεν έμεινε!Αύριο πρέπει να τα ξαναφτιάξω έαν θέλω να πρόσφερω στους αυριάνους επίσκέπτες μου :grin
 
stamatia29
9. 22-11-2011 22:15
 
Μπραβο σου!Εχουμε και τη σοκολατενια βερσιον λοιπον!Θα ελεγα καλοφαγωτα ,αλλα τα φαγατε ηδη :grin .Με το καλο τα επομενα λοιπον!
 
margarita79
10. 26-11-2011 16:22
 
Μπράβο για τη συνταγή! Μόλις την έφτιαξα κ βγήκαν τέλεια! απλα να σου πω κατι που παρατήρησα, στα ύλικα έχεις τη μαγειρική σόδα, αλλά στην παρασκευή της συνταγής δεν την έχεις. Και ψαχνόμουν να δω που και πότε βάζω τη σόδα! :) πάντως απίθανα τα μπισκότα!
 
ioanna90
11. 26-11-2011 17:37
 
Οχι δεν διαβασες σωστα μαλλον  
Quote:
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. 
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

 
Χαιρομαι που σου αρεσε!
 
margarita79
12. 26-11-2011 17:39
 
Οχι δεν διαβασες σωστα μαλλον  
Quote:
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. 
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

 
Χαιρομαι που σου αρεσε!
 
margarita79
13. 28-11-2011 09:17
 
Μαργαρίτα, έγιναν καταπληκτικά. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες σου, όπως πάντα πολύ αναλυτικές και το αποτέλεσμα ήταν να μη μείνει ούτε ψίχουλο. Μπράβο σου και πάλι !!!!
 
doraki
14. 28-11-2011 09:22
 
Μπραβο σου doraki!
 
margarita79
15. 06-05-2013 21:17
 
οντως καλη συνταγη.εχω κανει διαφορες δοκιμες και συνεχιζω.με φουντουκι και κομματακια σοκολατα,ξυσμα λεμονιου,πορτοκαλιου,ινδικη καρυδα..ενα πραγμα που θαθελα να πω ειναι οτι κατοπιν αποψης φιλου,ελλατωσα την ζαχαρη διαδοχικα,φτανοντας απο 250 γραμ. στα 170,δηλ.85 λευκη,85 μαυρη,και πηγε μια χαρα ιδιαιτερα βγηκε πιο πολυ η γευση των προσθετων ,απο την δυνατη γευση της ζαχαρης.και φυσικα ειναι και πιο υγιεινο.οποτε σας προτεινω να πειραματιστειτε αναλογα.μην φοβηθειτε οτι αλλαζει ιδιαιτερα η νοοτροπια της συνταγης οπως θα περιμενε καποιος.επισης να προσθεσω,στο τελικο αποτελεσμα,αφηνω λιγο τη ζυμη να σκληρυνει καπου 3 λεπτα,και μετα αντι κουταλι κανω μπαλακια σε μεγεθος καρυδιου με τα χερια ,και τα βαζω για φουρνο.ανοιγουν ιδιαιτερα ωραια.
 
mac55

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/11/11 )