Υλικά - 32 κ.σ. πίτουρο βρώμης (1 κ.σ. = 10 γρ.)
- 4 φακελάκια μαγιά ξερή
- 20 κσ γάλα σκόνη Regilat (1 κ.σ. = 5 γρ.)
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. baking powder
- 7 κ.σ. γιαούρτι 0%
- 7 κ.σ. χλιαρό νερό
- 4 ασπράδια
- Γλυκάνισο
Εκτέλεση Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό και προσθέτουμε και το γιαούρτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαγιά. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς και βάζουμε το ψωμί να φουσκώσει για ένα τέταρτο. Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20΄ περίπου (δοκιμάζουμε με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό). Στο τέλος το βγάζουμε από το ταψάκι και το ξαναβάζουμε μέσα ανάποδα στους 150 βαθμούς για άλλα 10 λεπτά. Tips: Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε τη βρώμη και το γάλα σε σκόνη στο μούλτι να γίνει σαν αλεύρι. Τα ασπράδια μπορείτε να τα χτυπήσετε σε μαρέγκα και να τα ρίξετε τελευταία στο μείγμα, για να γίνει πιο αφράτο το ψωμί. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/3 πίτουρο βρώμης με πίτουρο σταριού. Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε το ψωμί σε μερίδες (ανάλογα με τη φάση της δίαιτας που βρίσκεστε), να τις βάλετε στην κατάψυξη και να τρώτε καθημερινά από μια μερίδα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 40284 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |