Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχάρι φιλέτο Στρογγανόφ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Κυριακή, 25/12/11

stroganoff_425

H παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, ένα πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890, κατόπιν επιθυμίας του διπλωμάτη Πάβελ Στρογγανόφ!

Τα υλικά
  • 4 φιλέτα μοσχάρι
  • 250 gr. μανιτάρια champignon
  • 3-4 κουταλιές της σούπας σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 gr. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 ml. ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας Dijon mustard
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόκρεμα (creme fraise)
  • 10 μικρά αγγουράκια τουρσί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
  • Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
    Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2' λεπτά, από κάθε πλευρά.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
    Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, την μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15' λεπτά.
  • Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο άν χρειάζεται.
  • Βράζουμε άλλα 2' λεπτά.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό!

http://www.funkycook.gr/


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 10139
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-12-2011 22:05
 
μμμμμ φαινεται παρα πολυ ωραιο!!! μπραβο! μπαινει στα αγαπημενα :)
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/12/11 )