Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Τετάρτη, 18/01/12
Υλικά
  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • Ενα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τηγανισμένο σε λίγο βούτυρο
  • 1/4 κούπας ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
  • 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες ή ψιλοκομμένο ξερό δαμάσκηνο
  • Λίγο τζίντζερ
  • 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου (ή δυνατόν φιλέτο από μπούτι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • Λίγη φλούδα πορτοκάλι
  • Ζυλιέν για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε καλά το ξύσμα, το τζίντζερ, 2 κουταλιές από το χυμό, το κρεμμύδι και τα ψίχουλα.
  • Χτυπάμε τα φιλέτα με το ειδικό σφυράκι για να "απλώσουν" και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε σε κάθε φιλέτο μια κουταλίτσα από το μείγμα του ξύσματος και τυλίγουμε σφιχτά, κλείνοντας το κάθε ρολό με οδοντογλυφίδα.
  • Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι (που να έχει καπάκι) βούτυρο ή λάδι και σοτάρουμε τα ρολά να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και το κονιάκ, ξύνοντας απαλά με ξύλινο κουτάλι τον πάτο του τηγανιού για να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν τα ρολά μας τρυφερά. Αν, αφού μαγειρευτούν τα ρολά, η σάλτσα τους είναι ακόμα αραιή, την πήζουμε με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ.
Αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το ξύσμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7702
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 21/01/12 )