Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκινάρες στη σχάρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Πέμπτη, 15/03/12

aginaressxara_425 

Μια διαφορετική συνοδεία για το bbq!

Υλικά
  • 4 μεγάλες αγκινάρες
  • ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση
  • Από βραδύς κόβουμε τις αγκινάρες  από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις βράζουμε 5 με 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν
  • Όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέσηκαι καθαρίζουμε το κέντρο τους από τις μυτούλες
  • Φτιάχνουμε μαρινάτα με τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε τις αγκινάρες μέσα και τις αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο.  Εάν δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τις αφήσουμε τουλάχιστον για 2 ώρες να σταθούν αλλά η γεύση τους δεν θα είναι δυνατή
  • Για να τις ψήσουμε, τις στραγγίζουμε  και τις αφήνουμε από τη μεριά της κοπής στη σχάρα ψηλά από τη φωτιά, για 6-7 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τις ραντίζουμε ενδιάμεσα με λίγο από τη μαρινάτα μας. Είναι έτοιμες όταν έχουν «καρβουνιάσει» οι άκρες από τα φύλα τους.

Σερβίρεται αμέσως. Για να τις απολαύσετε ξεκινάτε από τα φύλα, τρώγοντας τη βάση τους και περνώντας στην καρδιά.

Την ιδέα αυτή την γνώρισα στο Βέλγιο, σε bbq συναδέλφων. Μου έκανε εντύπωση που αρκετοί τις προτιμούσαν ωμές, απευθείας από τη μαρινάτα τους. Από τότε όποτε τις προσφέρω εντυπωσιάζω τους καλεσμένους μας ευχάριστα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5863
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/09/13 )