Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα με σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
ΓΙΑ
21/2 κούπας, Αλεύρι
1/2 κουταλάκι Αλάτι
3/4 κούπας Βιτάμ
6 κουταλιές Νερό
ΓΙΑ
1 κιλό Σπανάκι
200 γρ. Κριμ τσιζ
2 Αυγό(ά)
2 Κρόκος(οι) αυγού
2/3 κούπας Κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας Παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κουταλάκι Πιπέρι καγιέν

Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάστε τη βάση. Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια και τρύψτε το μίγμα με τις παλάμες σας να γίνει σαν τραχανάς. Ρίξτε το νερό και ζυμώστε, να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, το λιγότερο 30'.
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση κι ανοίξτε δύο φύλλα πάχους 3 χιλ. Στρώστε το ένα φύλλο σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Ανακατέψτε το κριμ τσιζ με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα κροκάδια, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σπανάκι. Αδειάστε το μίγμα μέσα στην τάρτα, απλώστε το ομοιόμορφα, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι και το πιπέρι καγιέν.
Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο σε κύκλο με διάμετρο 30 εκ. και πατήστε επάνω σ' αυτό τον ειδικό δίσκο κουπ πατ με τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από το Vefa's House. Τοποθετήστε το φύλλο επάνω στη γέμιση και πατήστε τριγύρω στην περιφέρεια τα δυο φύλλα μαζί να κολλήσουν. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε την τάρτα στην κατάψηξη.
Ψήστε την τάρτα σε φούρνο 175 βαθμών για 45' περίπου
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )