Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Ρολάκια μήλου με κανέλα και σταφίδες
Ρολάκια μήλου με κανέλα και σταφίδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Τρίτη, 17/04/12
Ρολάκια μήλου με κανέλα και σταφίδες

Ένα γρήγορο γλυκό με υπέροχα αρώματα που θα μαγέψουν εσάς και τους φίλους σας!
Ιδανικά για πρωινό, για τον απογευματινό σας καφέ και κάθε μικρή "υπογλυκαιμία" μέσα στη μέρα.

Υλικά (για 10 κομμάτια)
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα (500-600γρ) τριμμένα
  • 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 400γρ)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ culinese
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 5 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 3 1/2 κ.σ. επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα
Προετοιμασία:
  • Αν η σφολιάτα μας είναι κατεψυγμένη, την αφήνουμε 2-3 ώρες πριν εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση
  • Στύβουμε τα μήλα πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
  • Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και το απλώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
  • Βάζουμε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
  • Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τα ρολάκια μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (σαν σαλιγκαράκι).
  • Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Για ακόμα πιο γλυκά αποτελέσματα μπορείτε πριν το σερβίρισμα να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9846
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-04-2012 12:41
 
I really like this sweet its sound tasty ,its very nice and easy.i would like to try it, thank you for sharing.i may share with people some sweet that are also good. 
here is the link. 
http://www.flowmagazine.gr/article/view/Krema_me_fraoules/category/quality_of_life
 
kisaky
2. 28-04-2012 09:58
 
Thank you Kisaki, it's quite easy to make! We just checked your link and it looks good, with very nice photos!!
 
littlecookingtips

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )