Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ βραστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από MARTZI   
Σάββατο, 05/05/12
20120521_18.48.15_425
 Υλικα 
  • 5 αυγα
  • 1 βιταμ
  • 1 ποτ.νερου αλευρι
  • 1 μπεικεν παουερ
  • 7 κουτ.σουπας κακαο
  • 1 ποτ. Νερο
  • 4 βανιλιες
  • Ξυσμα πορτοκαλι ή λεμονι
  • 1 1/2 ποτ. Ζάχαρη
Εκτελεση
  • Λιωνουμε το βουτυρο, ενω παραλληλα ανακατευουμε τη ζαχαρη με το νερο και το κακαο.
  • Μολις λιωσει το βουτυρο ριχνουμε το μιγμα με το κακαο και το αφηνουμε μεχρι να αρχισει να φουσκωνει και το κατεβαζουμε απο τη φωτια, το αφηνουμε να κρυωσει  και κραταμε απο αυτο το μιγμα ενα ποτηρι στην ακρη .
  • Στη συνεχεια στο υπολοιπο μιγμα ριχνουμε τα αυγα ελαφρως χτυπημενα και ριχνουμε το αλευρι, το μπεικεν και το ξυσμα.  Τα ενσωματωνουμε ανακατευοντας ελαφρα (οχι με μιξερ) και ριχνουμε το μιγμα μας σε αλευρωμενη και βουτυρωμενη φορμα.
  • Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αναλογα το φουρνο για 20-25 λεπτα και δεν ανοιγουμε την πορτα του φουρνου πριν τα 20 λεπτα ψησιματος
20120521_18.47.50_425
image2_425

Καλη επιτυχια σε ολους


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7812
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 08-05-2012 18:42
 
ευχαριστουμε για την συντ;αγή σας, ομως γιατί το λέτε βραστό αφού ειναι φουρνιστό;Και 
δεν μας διευκρινίζετε ποση ποσότητα μπέικιν κουταλάκι γλυκού, η φακελάκι που εχει 5-6 κουταλάκια του γλυκού? Άυτό το δεύτερο ειναι σημαντικό,γιατί έχει λίγο αλεύρι με κακάο και 5 ολόκληρα αυγά που το φουσκώνουν ήδη...
 
pastaflora
2. 08-05-2012 21:31
 
"βραστo" ? ?
 
ArXoS
3. 09-05-2012 09:32
 
ΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ , ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΡΝΙΖΕΤΕ. ΤΟ ΜΠΕΙΚΕΝ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ ΒΙΤΑΜ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ . ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΗΨΗ
 
MARTZI
4. 09-05-2012 18:30
 
Εχει δίκαιο η MARTZI. Σε όσα κεικ η προετοιμασία γίνεται στην κατσαρόλα λέγονται βραστά. Πολύ ωραία η συνταγή σου
 
voula
5. 11-05-2012 11:15
 
Δεν ξερω αλλα τέτοια κεικς, αλλά βραστά κουλουράκια και μάλιστα μούστου τα έχουμε και εδώ και μάλιστα δεν φουρνίζονται μετά!
 
pastaflora
6. 20-05-2012 00:17
 
το εφτιαξα!! με παγωτο απο πανω το τσακισαν αμεσως!!!!! μπραβο martzi! πολυ ωραια συνταγη!!
 
theonymfh
7. 21-05-2012 09:53
 
THEONYMFH ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΛΕΜΟΝΙ . ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ.
 
MARTZI
8. 21-05-2012 19:23
 
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. HELP!!!!!!!!
 
MARTZI
9. 21-05-2012 22:24
 
8) 8)
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/05/12 )