Έχει υποβληθεί από MARTZI
|
Σάββατο, 26/05/12 |
Υλικά - 10 κολοκυθάκια (μέτρια)
- 1/2 κιμά
- μαϊντανό
- άνηθο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- αλάτι -πιπέρι
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
- 2 αυγά
- 1 1/2 λεμόνι
- 2κουτ.σουπ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε το εσωτερικό απο κάθε κολοκυθάκι (μέτριο), υπάρχει ειδικό εργαλείο στα σούπερ μάρκετ.
- Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμα με το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι ,πιπέρι και το ρύζι.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (ώστε να μην ανεβαίνουν προς τα πάνω κατά τον βρασμό) γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και λιγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-35 περίπου.
- Αφού βράσουν ή τα αυγοκόβουμε όπως κάνουμε και με την κοτόσουπα ή σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε τα αυγά και δυαλύουμε το κορν φλάουερ και τα βάζουμε στη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τον ζωμό από τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Οταν η κρέμα πήξει την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε αν θέλουμε κι άλλο λεμόνι, αλάτι ή πιπέρι αναλόγως τις προτιμήσεις .
Καλή επιτυχία σε όλους. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8215 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/06/12 )
|