Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καβουρομακαρονάδα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Δευτέρα, 28/05/12
Υλικά
  • 500 gr πέννες ή κοχύλια (ή δικής σας προτίμησης pasta)
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πακετάκι καβούρι απομίμηση (σουρίμι)
  • Λίγο πατέ από τόνο (περίπου 1,5 κουταλάκι)
  • 3 κουταλιές σούπας τυρί ρικόττα
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Βασιλικός (κατεψυγμένος κατά προτίμηση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
(η δοσολογία μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα μακαρόνια μας με λίγο αλάτι al dente.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια μαζί με τον κύβο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι και το καβούρι σε κομμάτια και αφού σοταριστεί και αυτό ελαφρά σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε στο μίγμα της σάλτσας λίγο από το πατέ του τόνου και ανακατεύουμε καλά.
  • Επειτα προσθέτουμε και την ρικόττα μας, ξαναανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα στην φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα.(Αν βγει πολύ πηκτό το μίγμα αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα) 6.Στο τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό (στο τέλος για να μην πικρίσει).
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους το μίγμα της σάλτσας μας.
  • Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.

Καλή όρεξη.....!

Αν δεν θέλετε να ξετυλιχθούν οι ροδέλες του καβουριού, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος το καβούρι!

Σερβίρεται με λευκό κρασί της αρεσκείας σας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6014
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 01/06/12 )