Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρεατόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κιλό κρέας (αρνί κατά προτίμηση)πολύ ψιλά κομμάτια
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές πελτέ
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι δυόσμο
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 φλυτζάνια βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό φύλλο

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, τον μαϊντανό, τον πελτέ, το σκόρδο, τον δυόσμο και αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Aλατοπιπερώνετε
Χτυπάτε τ΄αυγά
Προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά στην κατσαρόλα
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )