Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan - Μάφιν βρώμης με καφέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από noucca   
Πέμπτη, 06/09/12
c5efp_425
Υλικά:
  • 2 αυγά 15 γρ. Natreen ή το αντίστοιχο των 150 γρ. ζάχαρης αν χρησιμοποιείτε άλλο γλυκαντικό
  • Μισό φακελάκι Baking powder (11 γρ)
  • 2 κουταλιές του γλυκού στιγμιαίο καφέ (προτείνεται ο Dowe Egberts γεύση βανίλια ή καραμέλα)
  • 2 βανίλες με το κόκκινο καπάκι
  • 8 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 2 κ.σ. πίτουρο σιταριού
  • 1 ποτήρι γάλα 0%
 Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε τα αυγά (ολόκληρα) με το μίξερ χειρός. Ρίχνετε στο μείγμα το γλυκαντικό, κουταλιά-κουταλιά ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε.
  • Προσθέτετε τη βανίλια, το baking powder και τον καφέ. Χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσει καλά ο καφές.
  • Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το γάλα. Τέλος ρίχνετε και τη βρώμη με το σιτάρι.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν (βγαίνουν 7-8) ενώ το ανακατεύετε διαρκώς γιατί η βρώμη κάθεται κάτω.
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Συμβουλές:

  • Θα φουσκώσουν (όπως στη φωτογραφία) αλλά ενδέχεται μέχρι να κρυώσουν να "πέσουν". Μην τρομάξετε, δεν απέτυχε η συνταγή, φταίει το ότι δεν έχει αλεύρι. Μέσα θα είναι λίγο υγρά, ούτε αυτό είναι αποτυχία της συνταγής, φταίει το γάλα. Προσωπικά μου αρέσουν έτσι περισσότερο.
  • Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο (δεν ξέρω πόσες μέρες, τα τρώω άμεσα).
  • Σερβίρονται τέλεια με γιαούρτι ή μαζί με τον καφέ. Αντί για καφέ μπορείτε να βάλετε 3 κ.σ. κακάο, αλλά προσοχή στην ποσότητα γιατί είναι tolerated.
  • Κάθε μάφιν περιέχει περίπου 1 κ.σ. βρώμη. Προσοχή στις ημερήσιες μερίδες σας!
  • Γίνεται το ίδιο καλό και σε κανονική φόρμα για κέικ, απλά θα πρέπει να το κόψετε σε τόσα κομμάτια όσες οι κουταλιές βρώμης για να μπορείτε να υπολογίσετε εύκολα πόσο μπορείτε να φάτε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15346
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-10-2012 09:09
 
Μπορείτε να βάλετε τη βρώμη μέσα στο γάλα να φουσκώσει πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα μάφιν. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα ψηθεί, η βρώμη θα πάει παντού και δε θα κάτσει στον πάτο.
 
noucca
2. 23-10-2014 10:44
 
Τα γλυκά μπορούμε να τα φάμε κ στην 1 φάση κ στην 2η φάση ;
 
gselmani1

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/09/12 )