Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μους καραμέλας με γλυκό κάστανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Παρασκευή, 21/09/12
Υλικά (για 8 άτομα)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/4 κούπας νερό
  • ½ κούπα γάλα εβαπορέ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος χτυπημένα σε σαντιγί
  • 2 σφηνάκια ρούμι
  • 1 κούπα γλυκό του κουταλιού κάστανο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να  παίρνει το χρώμα της καραμέλας, ρίχνουμε προσεκτικά και σιγά σιγά το νερό.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά στην φωτιά για να αρχίζει να πήζει.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα με προσοχή γιατί φουσκώνει,ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε 3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και όταν  μαλακώσει προσθέτουμε άλλες 3 κουταλιές ζεστό νερό για να διαλυθεί τελείως.
  • Ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην καραμέλα με την διαλυμένη ζελατίνα (την οποία  ζελατίνα εγώ την περνάω και από το σουρωτήρι για να αποφύγω κομματάκια που μπορεί να μην έχουν διαλυθεί),το ρούμι, την βανίλια και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Προσοχή η κρέμα να είναι ειδική για γλυκά (συνιστώ την Megle)  γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φόρμες για κρέμα καραμελέ ή σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να δέσει η μους.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με γλυκό κάστανο.

Buon appetito!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3877
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-09-2012 12:22
 
Το γλυκό κάστανο σε ποια φάση μπαίνει?
 
ranja
2. 25-09-2012 13:44
 
Καλησπέρα ranja το γλυκό κάστανο το βάζουμε στο σερβίρισμα όπως γράφω αφού ξεφορμάρουμε τη μους  
καραμέλα. :) Everything Cook
 
jero

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/09/12 )