Υλικά (για 1 ταψί) - 1 πακέτο βιτάμ (250 γρ.)
- 1 φλιτζάνι κακάο
- 8 κουτ. σούπας νερό
- 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι up
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο,το κακάο, το νερό και την ζάχαρη.
- Μόλις πάρουν βράση το αποσύρουμε από την φωτιά.Αφού κρυώσει αρκετά το μείγμα, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Κρατάμε από το μείγμα 1 φλιτζάνι (σε μπεν μαρί για να μην πήξει).
- Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα μέσα στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και πασπαλισμένο με κακάο.
- Ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.Ζεστό όπως το βγάζουμε το περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει στο φλιτζάνι και αφήνουμε να κρυώσει.
Buon appetito! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5870 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |