Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελαχρινή (κέικ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 11/09/12
Υλικά (για  1 ταψί)
  • 1 πακέτο βιτάμ (250 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κακάο
  • 8 κουτ. σούπας νερό
  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι up
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο,το κακάο, το νερό και την ζάχαρη.
  • Μόλις πάρουν βράση το αποσύρουμε από την φωτιά.Αφού κρυώσει αρκετά το μείγμα, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Κρατάμε από το μείγμα 1 φλιτζάνι (σε μπεν μαρί για να μην πήξει).
  • Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα μέσα στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα  υλικά και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και πασπαλισμένο με κακάο.
  • Ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.Ζεστό όπως το βγάζουμε το περιχύνουμε  με το μείγμα που έχουμε κρατήσει στο φλιτζάνι και αφήνουμε να κρυώσει.

Buon appetito!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5870
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 14-09-2012 08:06
 
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο. Ψάχνω εδώ και καιρό ένα καλό κέικ σοκολάτα, αλλά τίποτα δεν μου έκανε κλικ μέχρι τώρα. Νομίζω ότι θα το επιχειρήσω σύντομα. Μόνο που δεν χρησιμοποιώ ποτέ Βιτάμ. Πειράζει να βάλω βούτυρο? Και επίσης μπορώ να προσθέσω και κουβερτούρα, ή θα βαρύνει λες?
 
aga
2. 14-09-2012 13:00
 
aga καλησπέρα. Πράγματι το κέικ είναι νόστιμο 
Σε παρακαλώ εξήγησε μου τι βούτυρο τύπου βιταμ η ζωικό. Κουβερτούρα θα έλεγα να μη βάλεις. περιμένω εντυπώσεις. :) http://everythingcook.blogspot.gr/
 
jero
3. 17-09-2012 13:48
 
Καλησπέρα. 
Πάντα χρησιμοποιώ είτε λάδι, είτε βούτυρο ζωικό. Αγελαδινό. Αυτές τις ημέρες λέω να το επιχειρήσω, οπότε θα σου πω πώς πήγε. :)
 
aga
4. 17-09-2012 14:15
 
aga καλησπέρα αν δε βάζεις Βιταμ καλύτερα ελαιόλαδο γιατί με το ζωικό μπορεί να σου μυρίζει έντονα το βούτυρο και να χαλάσει τη γεύση :) http://everythingcook.blogspot.gr/
 
jero
5. 18-09-2012 07:59
 
Χτες έφτιαξα τη μελαχρινή! Έγινε πάρα πολύ νόστιμη.Πραγματικά υπέροχη! Μόνο που την άφησα πάνω από μισή ώρα στο φούρνο και έβαλα 1/2 βούτυρο και 1/2 λάδι. Αν την επόμενη φορά βάλω 5 αβγά λες να μη μου γίνει τόσο ωραία?? 
Υ.Γ σ' ευχαριστώ από καρδιάς. Επιτέλους βρήκα μια αξιόλογη συνταγή για κέικ σοκολάτας. Χρόνια την έψαχνα.  
:grin
 
aga

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/09/12 )