Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο φιλέτο με πράσινη σάλτσα μυρωδικών
Κοτόπουλο φιλέτο με πράσινη σάλτσα μυρωδικών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 10/09/12
kotopoulo_prasini_sauce_425
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου με την πέτσα
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • ½ σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (είχα με μέλι)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα καλά. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ και τα βάζετε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω. Πιέζετε ελαφρά και ψήνετε για 8’-10’ μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα χωρίς να τα γυρίσετε.  Ψήνετε και από την άλλη πλευρά για ακόμη 7’-8’ ώστε το κρέας να παραμείνει τρυφερό και ζουμερό. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη χωρίς να τα κόψετε.
  • Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μίξερ και πολτοποιείτε. Δοκιμάζετε και αναλόγως διορθώνετε τη γεύση. Αν βγει πολύ πηχτό αραιώστε με ελάχιστο νερό.
  • Απλώστε τη σάλτσα σε  πιάτο. Κόψτε σε φέτες το κοτόπουλο και βάλτε το πάνω από τη σάλτσα. Περιχύστε το φιλέτο με τα υγρά που έβγαλε όσο περίμενε άκοπο στο πιάτο και σερβίρετε.
  • Βάλτε από δίπλα μια πράσινη σαλάτα ή τηγανιτές πατάτες ή ψητές πατάτες με βούτυρο που συνόδευσα εγώ και απολαύστε τα αρώματα των πράσινων μυρωδικών!

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4449
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-09-2012 13:03
 
Πολύ ωραία πιάτο Φλώρα μου. και πως να μην είναι ωραίο με τόσα αρώματα.
 
voula
2. 24-09-2012 14:28
 
Σ' ευχαριστώ Βούλα, πραγματι έχει υπέροχα αρώματα και γεύση :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/09/12 )