Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι
Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 17/09/12
Υλικά
  • 1400 γρ. χοιρινό ψαχνό γιά σουβλάκια
Για τη μαρινάδα:
  • 250 γρ. γιαούρτι απλό (καλύτερα πρόβειο)
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
  • 1 κ.γ. κουρκουμά 
  • 1-2 σκ. σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Το κόβουμε σε κομμάτια για σουβλάκια, αρκετά μεγάλα (περίπου 30 γρ. το καθένα), για να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, να τυλιχτούν καλά με τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον (5-6 ώρες ιδανικά).
  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 45'-1 ώρα πριν το ψήσιμο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια σκέτα, ή με τετράγωνα κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα, φροντίζοντας κάθε σουβλάκι να αντιστοιχεί σε μιά μερίδα.
  • Τα ψήνουμε στα κάρβουνα (ή στο γκριλ του φούρνου) σε μέτρια φωτιά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6907
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-09-2012 07:35
 
Πολυ ωραία γίνονται έτσι τα σουβλάκια. Τα κάνω και εγώ αλλά χωρίς κουρκουμά και μπούκοβο. Τα δικά σου θα είναι πιο πικάντικα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/09/12 )