Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan (3η φάση) - Μηλόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από noucca   
Κυριακή, 04/11/12
2ew1hts_425
Υλικά
  • 4 μέτρια μήλα (κατά προτίμηση στάρκιν) κομμένα σε κύβους
  • 8 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 3/4 ποτηριού γάλα 0% ή 1,5%
  • 4 αυγά
  • 30 γρ. Natreen
  • 1 κ.σ. baking powder (ή ένα φακελάκι)
  • 4 βανίλες με το κόκκινο καπάκι
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 4 κ.σ. γάλα σε σκόνη
Παρασκευή
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρώμη με το γάλα για να φουσκώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζαχαρίνη, προσθέτουμε το baking powder, τις βανίλες, την κανέλα και το γάλα σε σκόνη μέχρι να λιώσει το γάλα και να γίνει αφράτη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα μήλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που καλό θα ήταν να είναι λαδωμένη-αλευρωμένη ή καλή αντικολλητική.
  • Ψήνουμε στους 150 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση για 30 λεπτά και μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180-200 για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μηλόπιτα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Σερβίρεται με γιαούρτι ή σκέτη.

Μερίδες: Κάθε κομμάτι μηλόπιτα αντιστοιχεί σε μισή μερίδα φρούτου, 1 κ.σ. βρώμη και μισή κουταλιά γάλα σε σκόνη (δηλαδή το 1/6 της επιτρεπόμενης ημερήσιας ποσότητας).


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 14277
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-11-2013 15:22
 
μολις εκανα τη μιση δοση και εναι ΥΠΕΡΟΧΑ!! 
το μηλο το ετριψα και ητνα αρκετο το 1, μηπως ειναι πολλα τα 4 που λες?
 
ChrisNa
2. 14-11-2013 02:43
 
εκανα κ γω την μιση δοση για να εβλεπα πως θα εβγαινε. εβαλα 1 μηλο ψιλοκομμενο γιατι τα 2 ηταν πολλα. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! πραγματικα ενιωσα οτι ετρωγα γλυκο που δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα απο αλλα μη ντουκανικα. την επομενη φορα θα βαλω λιγο λιγοτερη ζαχαρη.
 
evanfot

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/11/12 )