Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπατζίνα No.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από noucca   
Παρασκευή, 09/11/12

s4asyg_425
Μια αγαπημένη εύκολη Καρδιτσιώτικη πίτα.

Την έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου όταν μας περίμενε και της τη ζητούσαμε να τη φέρει όταν ανέβαινε Αθήνα. Όταν μεγάλωσα κι έφυγα από το σπίτι, της ζήτησα τη συνταγή. Όπως όλες οι παλιές, την έδωσε με "όσο πάρει" και μετά από πολλές δοκιμές βρήκα τις αναλογίες.

 Υλικά:
  • 1200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα
  • 50 γρ. λάδι (1/4 νεροπότηρου)
  • 50 ml. γάλα (1/4 νεροπότηρου)
  • 160 γρ. φαρίνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
  • Ξύνετε την κολοκύθα με το κουτάλι της σούπας ή την τρίβετε στο τρίφτη στο χοντρό ή στις φέτες. Τη βάζετε σε ένα λεκανάκι, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, το ανακατεύετε να πάει παντού και την αφήνετε περίπου μία ώρα για να βγάλει τα υγρά της. Εναλλακτικά μπορείτε να τη βάλετε στην κατάψυξη μια μέρα. Όταν ξεπαγώσει θα βγάλει μόνη τα υγρά της.
  • Στίβετε καλά την κολοκύθα, βάζετε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τρίβετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Ανάλογα πόση υγρασία έχει η κολοκύθα, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από 160 γραμμάρια αλλά σίγουρα δε θέλει περισσότερο από μισό πακέτο. Ο σκοπός είναι να φτάσει σε μια υφή ούτε πολύ ρευστή, ούτε πολύ υγρή. Δε θα πρέπει να είναι τόσο σφιχτή ώστε να πλάθεται αλλά ούτε ρευστή να μη μπορείτε να την κρατήσετε στη χούφτα.
  • Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε ελαφρά για να μη διαλυθεί. Ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα 28άρι ταψί και το απλώνετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε το μείγμα, το στρώνετε λίγο με τα δάχτυλα και ρίχνετε ελάχιστο λάδι από πάνω.
  • Την ψήνετε στην πάνω-κάτω αντίσταση, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Τρώγεται ζεστή ή κρύα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7805
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 12/11/12 )