Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Παρασκευή, 16/11/12
Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 400 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ.βούτυρο
  • 100 γρ. κουκουνάρια
  • κανέλα ή μαριναρισμένα φρούτα (βλέπε συνταγή)
Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι, το σκεπάζουμε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
  • Το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε ελαφρά μ’ ένα πιρούνι.

Πασπαλίζουμε με κανέλα ή στολίζουμε με μαριναρισμένα φρούτα. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4515
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/12 )