Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Tηγανιτά πουγκιά Λέρου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τετάρτη, 28/11/12
Υλικά

Για το φύλλο

  • 4 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 πορτοκάλι, τον χυμό
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • ¼ κούπας ούζο
Για τη γέμιση
  • 1 ½ κούπα αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
  • 2-3 μανταρίνια, τις φλούδες
  • 1 κούπα ψίχα από άσπρο, μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
  • 1 κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα
Για το σιρόπι της γέμισης
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κούπα μέλι
Για το τηγάνισμα
  • αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
  • λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση

Για την ζύμη για το φύλλο.

  • Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και το βούτυρο. Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το ούζο.
  • Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νεράκι, μέχρι να γίνει μέτρια.
  • Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί επί 30 λεπτά.

Για την γέμιση.

  • Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες των μανταρινιών και τις ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα, τα ολόκληρα αμύγδαλα και την τριμμένη ψίχα του ψωμιού.

Για το σιρόπι της γέμισης.

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε 8-10 λεπτά περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι.
  • Όταν δέσει το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα των αμυγδάλων.
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε πολύ λεπτά φύλλα. Τα κόβουμε σε δίσκους, διαμέτρου 8 εκ. βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στην μέση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
  • Τηγανίζουμε τα πουγκιά σε καυτό λάδι, 2-3 κάθε φορά, επί 2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Διαλέγουμε μανταρίνια τύπου Χίου, που είναι πιο αρωματικά.

Για να ανοίξουμε πολύ λεπτό φύλλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  την μηχανή των ζυμαρικών. Τότε η ζύμη μας πρέπει να είναι σκληρή.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4046
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-12-2012 14:55
 
Υπέροχο γλυκισμα! μπραβο!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 01/12/12 )