Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λαζάνια με πράσα και χωριάτικο λουκάνικο
Λαζάνια με πράσα και χωριάτικο λουκάνικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Παρασκευή, 22/02/13
dsc00946_425
Υλικά (για 4 άτομα):
Για τη γέμιση:
  • 5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Κόλιανδρο σκόνη
  • Γραβιέρα σε κύβους
Για τη μπεσαμέλ:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • Λίγο πιπέρι μαύρο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγη ντομάτα τριμμένη ή έτοιμο χυμό ντομάτας
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε τηγάνι τα πράσα και το κρεμμύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από το λουκάνικο τη μεμβράνη και το πιέζουμε με ένα πηρούνι να γίνει σαν κιμάς. Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, ρίχνουμε το λουκάνικο. Μετά από 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και όταν εξαμτιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το κόλιανδρο και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο έχει ακόμη λίγα υγρά το φαγητό.
  • Για τη μπεσαμέλ. λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Δε θέλουμε να πήξει πολύ. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το πιπέρι, αλάτι και τη μισή κούπα από την τριμμένη γραβιέρα.
  • Απλώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ λίγη μπεσαμέλ, λίγη ντομάτα και από πάνω μία στρώση λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε το ένα τρίτο της γέμισης, λίγους κύβους γραβιέρας και λίγη ντομάτα. Σκεπάζουμε με λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με γέμιση. Απλώνουμε στο τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ να καλύψει το φαγητό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4763
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 27-02-2013 18:17
 
Πολύ λαχταριστά τα λαζάνια σου. Θα το δοκιμάσω σύντομα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/02/13 )