Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 28/03/13

Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά)
Εύκολη, νόστιμη, οικονομική και πάνω απ΄όλα υγιεινή. Ιδανική για ένα γλυκό πρωινό

Υλικά
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 220 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (1 κούπα)
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες ή
  • 1 ½ κ.γ εσάνς βανίλιας
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σερβίρισμα
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά)
Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά)
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί ελαφρά , προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο). Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη , για να μην μας κολλήσει. Αν δούμε πως δεν τα καταφέρνουμε και αρχίζει να μας πιάνει στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα μας πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί στην κρέμα μας και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά)
Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά)
  •  Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 27x37) ή ταψί μεγάλο , εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση 2 μικρά και στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε ,πετάμε αυτά που προεξέχουν πολύ και τα υπόλοιπα με το πινέλο μας τα γυρίζουμε προς τα μέσα. Ψήνουμε την μπουγάτσα μας , σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αφού την ραντίζουμε με λίγο νερό πριν τη βάλουμε στο φούρνο. Μόλις ροδίσει καλά αν θέλουμε την γυρίζουμε από την ανάποδη για να γίνει τραγανό και το κάτω μέρος της.

Μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά)
Καλή επιτυχία.

Σερβίρουμε ζεστή τη μπουγάτσα μας , κομμένη σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Καλό είναι τα φύλλα κρούστας να είναι λεπτά για να έχουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να την βάλετε σε δυο ταψάκια μιας χρήσης και να ψυλάξετε τη μια στην κατάψυξη και να την έχετε έτοιμη για ψήσιμο (αυτό έκανα και εγώ εδώ)

Όση περισσέψει ζεστάνετε τη ελαφρά πριν τη σερβίρετε. Δεν θα είναι τόσο τραγανή αλλά θα είναι νόστιμη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7666
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-04-2013 00:08
 
Πολύ νόστιμη φαίνεται!
 
Marinaki
2. 09-04-2013 13:38
 
Λαχταριστή!
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/03/13 )