Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Mac and cheese (μακαρόνια με τυριά στο φούρνο)
Mac and cheese (μακαρόνια με τυριά στο φούρνο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τετάρτη, 03/04/13
dsc00988_425
Υλικά (για 4 άτομα):
  • Μισό πακέτο κοράλι ή κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κούπες γάλα ζεστό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 κούπα τριμμένο γκούντα
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • 1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (αν δε βρείτε αντικαταστήστε το με κασέρι)
  • 1/2 κούπα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο ή φρυγανιά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό al dente. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε μία μπεσαμέλ. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Δε θέλουμε να πήξει πολύ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά ανακατεύοντας. Κρατάμε λίγα στην άκρη. ΄Οταν  λιώσουν, ρίχνουμε μέσα στην κρέμα το μακαρονάκι, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο τάψάκι 25χ18 εκ.
  • Στο multi τρίβουμε το ψωμί ή τη φρυγανιά με τη μία κουταλιά βούτυρο και πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό μας. Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά που κρατήσαμε.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μία ροδοκόκκινη κρούστα το φαγάκι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6789
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-05-2016 21:20
 
Παιδιά δοκιμάστε το με Arla regato, Αρλα κεφαλοτυρι, και με Arla κρεμα γαλακτος λάιτ. 
Εταιρία που λάτρευα για τη γεύση της πολύ πριν γίνει γνωστή!!! :)
 
katepapa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/06/13 )