Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Ρυζόγαλο φούρνου με ξηρούς καρπούς
Ρυζόγαλο φούρνου με ξηρούς καρπούς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Σάββατο, 08/06/13
Υλικά
  • 225 γρ. ρύζι
  • 750 γρ. γάλα
  • 200 γρ. μέλι
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Χυμό και φλούδα λεμονιού
  • 2 αυγά
  • Κανέλα
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το ρύζι με το γάλα και τις φλούδες λεμονιού για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και βγάζουμε τις φλούδες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, προσθέτουμε τα φουντούκια, το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα και τέλος τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το ρυζόγαλο, χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη ώστε να γίνουν μαρέγκα και σκεπάζουμε μ' αυτήν το γλυκό μας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσει το γλυκό το σερβίρουμε με κομμάτια φρούτων (κομπόστα) ή σαντιγί ή και σκέτο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3463
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/06/13 )