Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι στιφάδο Νο.04 (στη γάστρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 23/07/13
Κουνέλι στιφάδο στη γάστρα

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας  το στιφάδο σαν ένα φαγητό που θέλει χρόνο και είναι  σχετικά βαρύ. Αν το δοκιμάσετε έτσι είμαι σίγουρη πως θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά του και το ότι δεν θα σας βαρύνει.  Το προτείνω και  για καλοκαίρι. Εμένα μου έχει λύσει τα χέρια σε τραπέζια γιατί γίνεται χωρίς να ασχολούμαι καθόλου και γιατί βγάζει αρκετές μερίδες.

Η μεζούρα μας είναι το κρασοπότηρο γιατί η μαμά μου το κάνει έτσι , έτσι το έμαθα και εγώ μ και έτσι το καταγράφω.

Υλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ½ κιλού κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 ντομάτες τριμμένες ή
    Ένα κρασοπότηρο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 κρασοπότηρο κρασί
  • ¾ κρασοπότηρου λάδι
  • 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι(προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κουνέλι στιφάδο στη γάστραΒάζουμε το κουνέλι αφού το πλύνουμε καλά σε μια λεκάνη με νερό που να το σκεπάζει και ρίχνουμε και μισό κρασοπότηρο ξύδι. Το αφήνουμε για 1 ώρα.
  •  Εν τω μεταξύ  καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας. Αν θέλουμε μπορούμε να τα ρίξουμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό και να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα Εγώ τα κάνω πάντα κατευθείαν).
  • Ξεπλένουμε το κουνέλι μας και το βάζουμε στη γάστρα. Από πάνω και στα κενά βιάζουμε τις πατάτες, μετά τα υπόλοιπα υλικά . Κουνάμε λίγο τη γάστρα δεξιά αριστερά και την βάζουμε σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς για άλλη 1 ½ ώρα περίπου. Μετά τις δυο ώρες ελέγχουμε και αν έχει αρκετά υγρά ξεσκεπάζουμε να πιεί το ζουμάκι του και να ροδίσει λίγο.

Καλή επιτυχία

Μπορούμε να παραλείψουμε τις πατάτες, αλλά εγώ βάζω πάντα γιατί αρέσουν σε μένα και τα παιδιά μου.

Μπορείτε να παραλείψετε και το στάδιο με το νερό και το κρασί αν βιάζεστε  και πάλι το φαγητό σας θα γίνει πολύ νόστιμο

Αν δεν έχετε μικρά κρεμμυδάκια μπορείτε να το κάνετε και με μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες. Το έχω κάνει πολλές φορές και έτσι  και είναι πολύ ωραίο, αλλά όχι τόσο εμφανίσιμο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 22108
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-07-2013 10:33
 
Ωραία ιδέα :p θα δοκιμαστεί πάραυτα !!!
 
tsigkos59
2. 28-07-2013 22:04
 
ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΟΥΝΕΛΙ! ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/07/13 )