ΥΛΙΚΑ - 1 Λίτρο γάλα 1.5%λιπαρά
- 7-8 φύλλα ζελατίνης
- 2 κουτ.γλυκού κακάο βιο-υγεία (12% λιπ.)
- μισή κουτ.γλυκού στιγμιαίο καφέ με άρωμα φουντούκι
- μισή κουτ.γλ.κανέλα
- μιά βανιλίτσα με το κόκκινο καπάκι
- 30 γρ.στέβια (υποθέτω ότι άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν Νatreen)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα να ζεσταθεί αλλά κρατάω λίγο περισσότερο από μισό ποτήρι σε ένα μπρίκι, στο οποίο προσθέτω το κακάο, το βράζω να φουσκώσει σαν ελληνικός καφές και τότε το ρίχνω στο υπόλοιπο γάλα της κατσαρόλας.
- Στο μεταξύ μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό,δυο-δυο σε κάθε μπολάκι για να μη σας κολλήσουν.
- Στο γάλα που έχει ζεσταθεί προσθέτω και τον καφέ-κανέλα-βανιλίτσα,στέβια κι ανακατεύω με σύρμα.
- Όταν κοντεύει να πάρει βράση,αποσύρω και ρίχνω ένα-ένα τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στύψουμε λίγο. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια (εγώ βγάζω 5). Τα βάζουμε στο ψυγείο και...περιμένουμε.
Η ευχάριστη έκπληξη σε αυτή την πανακότα είναι ότι το κακάο σε κάθε μπολάκι πάει κάτω κι όταν πάτε να τη φάτε ανακαλύπτετε μια στρώση "σοκολάτας "πάνω στο γλυκάκι σας χωρίς να έχετε κάνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια να βρείτε τι σιρόπι να προσθέσετε!Η συνταγή περιέχει κακάο που είναι στα ανεκτά τρόφιμα επομένως δεν επιτρέπεται στη φάση της επίθεσης! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16625 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |