Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κιμαδόπιτα Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τρίτη, 17/12/13
Υλικά
Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 μελιτζάνες (φλάσκες)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι του κρασιού γλυκό τραχανά
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη κανέλα
Για το φύλλο:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Ελάχιστο ξύδι
  • Λάδι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ αφού τα πλύνουμε καλά.
  • Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και αυτές στο μπλέντερ και τις πλένουμε πολύ καλά.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα (τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει).
  • Προσθέτουμε το γάλα και το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Για το φύλλο:
  •  Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
  • Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (ένα για κάθε φύλλο) και τα ανοίγουμε σε φύλλο. (Γίνονται περίπου 16 φύλλα.)
  • Τοποθετούμε 5 φύλλα στο κάτω μέρος (αφού τα λαδώσουμε καλά) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο γέμιση μέχρι να μας μείνουν πέντε φύλλα.
  • Τα τελευταία πέντε τα τοποθετούμε όπως τα πρώτα (χωρίς γέμιση).
  • Τέλος αφού ρίξουμε το λάδι, ραντίζουμε την πίτα με νερό, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση με δύο ώρες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3446
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 21/12/13 )