Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Βασιλόπιτα πολίτικη Νο.04 (με άρωμα Πόλης)
Βασιλόπιτα πολίτικη Νο.04 (με άρωμα Πόλης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Δευτέρα, 30/12/13

Βασιλόπιτα πολίτικη Νο.04 (με άρωμα Πόλης)
Φωτογραφία απο το μέλος:
Marinaki 

Συνταγή της Νένας Ισμύρνογλου.

 Υλικά (για ένα ταψί 32 εκατοστών)
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος (κατά προτίμηση πρόβειο) 
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. μαστίχα καλά κοπανισμένη
  • 1 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. καρδάμωμο (κακουλέ) σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Βασιλόπιτα πολίτικη Νο.04 (με άρωμα Πόλης)
    Φωτογραφία απο το μέλος: Marinaki
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  • Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί, δεν ξεχνάμε να βάλουμε και το φλουρί και ψήνουμε περίπου για 1 ώρα. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας Αν βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμη, διαφορετικά ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε  με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. 

 Δεν χρησιμοποίησα μαυροκούκι και σουσάμι, αλλά βγήκε πεντανόστιμη!  


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5437
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/01/14 )