Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Κουνουπίδι κοκκινιστό με σπανάκι
Κουνουπίδι κοκκινιστό με σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Παρασκευή, 10/01/14
Υλικά
  • 1 μέτριο κουνουπίδι (1-1/2 κιλό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Σπανάκι (8-10 φούντες)
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Λίγο λάδι
  • Σάλτσα ντομάτα (pumaro)
  • Αλατάκι
  • Λίγο άσπρο πιπεράκι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λαδάκι το οποίο πρέπει να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω (χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο).
  • Ρίχνουμε το κουνουπίδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για λίγο μαζί με το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για πολύ λίγο.
  • Στο μεταξύ πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε κάθε φούντα σε δύο κομμάτια (πρέπει να είναι χοντροκομμένο για να ξεχωρίζει στην κατσαρόλα) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε σάλτσα τόση ώστε το φαγητό μας να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
  • Σκεπάζουμε τελείως την κατσαρόλα με το καπάκι για να κατεβάσουν τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΟΥΜ ΚΟΙΝΩΣ ΝΕΡΟΥΛΟ.
  • Μόλις δούμε ότι τα υλικά έχουν αποβάλει τα υγρά τους και το φαγητό καλύπτεται από αυτά μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να εξατμισθούν τα περιττά υγρά και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοψηθεί το φαγητό.

Το αλάτι το ρίχνουμε λίγο πριν το τέλος μαζί με λίγο πιπεράκι.

Καλή επιτυχία!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4688
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 14-01-2014 18:05
 
Δε βάζουμε κανένα μυρωδικό; Εγώ όταν κάνω κουνουπίδι με κρέας πάντα βάζω και σέλινο.
 
astakomakaronada

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 14/01/14 )