Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Πέννες με ντομάτα και μελιτζάνες
Πέννες με ντομάτα και μελιτζάνες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Πέμπτη, 30/01/14
Πέννες με ντομάτα και μελιτζάνες
Υλικά
  • 1 πακέτο πέννες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια λάδι (για το τηγάνισμα)
  • 5-6 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
  • 100γρ φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι με λίγο χοντρό αλάτι και βάζουμε ένα πιάτο πάνω με κάποιο βάρος να κάτσει για περίπου 1 ώρα.
  • Πλένουμε τις ντομάτες, κάνουμε μια μικρή τομή από κάτω τους και τις βουτάμε για μια στιγμή σε βραστό νερό. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις ξεσπορίζουμε όσο μπορούμε στραγγίζοντάς τες από τα υγρά τους. Τέλος τις ψιλοκόβουμε
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, κρασί και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Στο μεταξύ ξεπλένουμε τη μελιτζάνα από το αλάτι. Τις στεγνώνουμε σε χαρτοπετσέτα και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε πάλι σε χαρτί κουζίνας.
  • Βράζουμε νερό για τις πέννες με λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω ρίχνουμε τη μελιτζάνα αι τη φέτα
Καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3992
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/02/14 )