Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Ρυζόγαλο με σταφίδες και φρούτα
Ρυζόγαλο με σταφίδες και φρούτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Παρασκευή, 31/01/14
Υλικά
  • 1 κιλό ρύζι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 πακέτο ζελέ φρούτων
  • 1 κομπόστα
  • Μερικές σταφίδες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το ρύζι με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να χυλώσει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη (το 1/2 κιλό) ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει λίγο.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, χτυπάμε καλά τα αυγά, τα προσθέτουμε στην κρέμα, ρίχνουμε μερικά κομμάτια από την κομπόστα, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  4. Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο νερό, μερικές σταγόνες λεμόνι και την ζάχαρη (1/2 κούπα) και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
  6. Βάζουμε την καραμέλα σε μία φόρμα, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και στις σταφίδες και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Προσθέτουμε το ζελέ, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο.

Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα και την σκεπάζουμε με ζεστή πετσέτα για να ξεκολλήσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2690
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 04/02/14 )