Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βραχάκια Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από gabanna   
Δευτέρα, 03/02/14
Υλικά (για 40-50 κομμάτια):
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι
Εκτέλεση
  • Καβουρντίζουμε καλά τα αμύγδαλα (είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι).
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή (όπως το κάνω εγώ) σε ένα μεγάλο μπρίκι που το έχω μέσα σε ένα τηγάνι με 1 δάκτυλο νερό ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη κοχλάζει πολύ το νερό και πετιέται μέσα στο μπρίκι γιατί θα σφίξει την κουβερτούρα και θα χαλάσει.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπρίκι τα αμύγδαλα (αν χωράνε όλα μαζί, αλλιώς λίγα-λίγα) και ανακατεύουμε να τα "ντύσει" καλά η κουβερτούρα.
  • Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές αμύγδαλα και σοκολάτα και τις ρίχνουμε, σε ακανόνιστο σχήμα, στη λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα βραχάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν για 1 ώρα το λιγότερο.
  • Μετά τη μία ώρα μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε απ' τη λαδόκολλα και να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή βάζο και να τα διατηρήσουμε για πολλές-πολλές μέρες στο ψυγείο.

Μπορούμε ακόμα να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3622
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/02/14 )