Το σπανακορυζο ειναι απο τα πιο απλα και ευκολα λαδερα (μεχρι και εγω ξερω να το φτιαχνω). Αλλα 'απλα' φαγητα παντως δεν τα γνωριζω και ελπιζω με αυτο το απλο σπανακορυζο να αρχισουμε μια 'μοδα' απλων και καθημερινων φαγητων και να μαθω επιτελους η καημενη πως να φτιαχνω γεμιστα κολοκυθακια, γιουβαρλακια, σαρμαδακια και αλλα 'ευκολως εννοουμενα' που κριμα ειναι να τα παραληψουμε.
Υλικα - 450γρ σπανακι κατεψυγμενο
- 1 κρεμμυδι
- 2 κουταλιες σουπας ρυζι για σουπα (η για ριζοτο)
- Ανιθο
- Λαδι
- Αλατι
Εκτελεση
Εβαλα λιγο λαδι, περιπου 2 κουταλιες σουπας, στην κατσαρολα μου να ζεσταθει και εριξα και το κρεμμυδι ψιλοκομενο. Το αφησα να μαγειρευτει σε χαμηλη φωτια για να μην παρει χρωμα, μεχρι που εγινε σαν διαφανο. Εριξα και το σπανακι ξεπαγωμενο μαζι με λιγο νερακι.Το αφησα να παρει μια βραση και εριξα και το ρυζι. Εβρασα το φαγητο μεχρι να γινει το ρυζι και πριν κλεισω το ματι εβαλα και το αλατι. Κατεβασα το φαγητο απο την φωτια και προσθεσα και τον ανιθο. Αυτο ηταν! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 28020 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |