Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπανακόρυζο το κοινό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Melenia   
Τετάρτη, 27/06/07

Το σπανακορυζο ειναι απο τα πιο απλα και ευκολα λαδερα (μεχρι και εγω ξερω να το φτιαχνω). Αλλα 'απλα' φαγητα παντως δεν τα γνωριζω και ελπιζω με αυτο το απλο σπανακορυζο να αρχισουμε μια 'μοδα' απλων και καθημερινων φαγητων και να μαθω επιτελους η καημενη πως να φτιαχνω γεμιστα κολοκυθακια, γιουβαρλακια, σαρμαδακια και αλλα 'ευκολως εννοουμενα' που κριμα ειναι να τα παραληψουμε.

spanakorizofinal_400
Υλικα
  • 450γρ σπανακι κατεψυγμενο
  • 1 κρεμμυδι
  • 2 κουταλιες σουπας ρυζι για σουπα (η για ριζοτο)
  • Ανιθο
  • Λαδι
  • Αλατι
Εκτελεση

Εβαλα λιγο λαδι, περιπου 2 κουταλιες σουπας, στην κατσαρολα μου να ζεσταθει και εριξα και το κρεμμυδι ψιλοκομενο. Το αφησα να μαγειρευτει σε χαμηλη φωτια για να μην παρει χρωμα, μεχρι που εγινε σαν διαφανο. Εριξα και το σπανακι ξεπαγωμενο μαζι με λιγο νερακι.Το αφησα να παρει μια βραση και εριξα και το ρυζι. Εβρασα το φαγητο μεχρι να γινει το ρυζι και πριν κλεισω το ματι εβαλα και το αλατι. Κατεβασα το φαγητο απο την φωτια και προσθεσα και τον ανιθο.
Αυτο ηταν!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 28020
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-06-2007 22:34
 
:grin Aπλό και νόστιμο φαγάκι. 
Και το φρέσκο κρεμμυδάκι του πηγαίνει πολύ. Εγώ δεν βάζω νεράκι και δεν το ξεπαγώνω το κατεψυγμένο σπανάκι. Καμμιά φορά βάζω και κανένα κύβο-ζωμό έτσι για να τους ξεγελώ. 
:)
 
Lia_P
2. 19-11-2007 18:23
 
Εμείς πάντως στην Καβάλα(από όπου κατάγομαι) αλλά και τη Θεσσαλονίκη (όπου μένω)βάζουμε και ντομάτα.
 
ch1977

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/03/11 )