Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς με λάδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Κυριακή, 09/03/14
Υλικά
  • 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 2 ποτήρια νερού
  • 1 ποτήρι λάδι (λιγότερο ναι, περισσότερο όχι)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 χούφτα ξασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 1/2 χούφτα σταφίδα ξανθή
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, την ζάχαρη και τα μπαχάρια.
  • Σε σιγανή φωτιά καβουρδίζουμε πρώτα τα αμύγδαλα στο λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις το σιμιγδάλι σκουρύνει αρκετά (το χρώμα του μελιού ή και λίγο περισσότερο), ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα το δεμένο σιρόπι, έτσι ζεστό όπως είναι.
  • Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μας και προσθέτουμε τις σταφίδες.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
  • Η πετσέτα θα κρατήσει την θερμοκρασία για να τραβήξει ο χαλβάς, αλλά θα τραβήξει και τους υδρατμούς.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα για 1/2 ωρίτσα περίπου. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα όπου έχουμε τοποθετήσει ή χαρτί κουζίνας ή από αυτά τα χάρτινα πετσετάκια γιατί ο χαλβάς θα βγάλει λάδι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3475
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/03/14 )