Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παξιμαδάκια ούζου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Δευτέρα, 24/03/14
Είναι απλά....ακαταμάχητα!
Υλικά
  • 1 ποτήρι λάδι (όχι ελαιόλαδο, καλύτερα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό (εγώ βάζω ρετσίνα και βγαίνουν νοστιμότατα)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 500 gr αλεύρι (είτε για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας μπαίκιν,
  • είτε αυτό που φουσκώνει μόνο του)
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Αναμιγνύουμε λάδι, κρασί, αλάτι, γλυκάνισο, ζάχαρη και προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 3-4 μπαλάκια, τα πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας και χαράζουμε με μαχαίρι φετούλες ανά 2εκ. περίπου (απλά χαράζουμε, δεν κόβουμε).
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, τα τοποθετούμε σε ταψί με  αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα (180-200 oC).
  • Τα βγάζουμε και κόβουμε τις φραντζόλες στα σημεία που είχαμε χαράξει. Τα παξιμαδάκια που προκύπτουν τα ξαναβάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι...ξεροψησίματος (κι απ`τη μια κι απ`την  άλλη πλευρά - δεν θα χρειαστούν πολύ ώρα!)

Αν δεν σας αρέσει, μειώστε λίγο την ποσότητα του γλυκάνισου για να μην έχουν τόσο έντονη γεύση ούζου!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5220
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/03/14 )