Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κιουνεφέ Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Σάββατο, 03/05/14
Υλικά (για 16 μερίδες)
  • 500 γραμ. κανταΐφι
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 500 γραμ. τριμμένο ανθότυρο
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κουτ. της σούπας ροδόνερο
  • 1 κούπα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Για το σιρόπι

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
  • 4 κουτ. της σούπας ροδόνερο
Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το ροδόνερο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη

Για το κιουνεφέ

  • Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα τραπέζι το ξεμπλέκουμε και το μοιράζουμε σε 2 ίσες ποσότητες. Τη μια ποσότητα την ψιλοκόβουμε και την άλλη μισή την απλώνουμε σε ένα ταψί με διάμετρο 30εκ.
  • το πατάμε με τα χεριά μας και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λειωμένο βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα με το ανθότυρο, τη ζάχαρη, το ροδόνερο και το απλώνουμε επάνω στο κανταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψί. Βάζουμε επάνω το κανταΐφι που έχουμε ψιλοκόψει και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι και το φιστίκι.

Σερβίρετε χλιαρό.

Buon appetite!!

http://everythingcook.blogspot.gr

 

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3779
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/05/14 )