Πέννες με κολοκύθα (Penne alla Zucca) |
|
Έχει υποβληθεί από Marnik
|
Τρίτη, 29/04/14 |
Υλικά (4 ατόμων) - 500γρ Μακαρόνια Πέννες 1/4 μιας μεσαιας κολοκύθας
- 500γρ κρεμα γαλακτος
- Τυρί Parmiggiano Reggiano
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση: - Καθαρίζουμε τη φλούδα της κολοκύθας και την τρίβουμε στο χοντρο του τρίφτη.
- Σε ένα φαρδύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα και προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και το αφήνουμε να αποκτήσει κρεμώδη υφή, περίπου 30 με 40 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
- Μόλις το μίγμα αποκτήσει ενιαία μορφή προσθέτουμε το αλάτι.
- Στα 20 με 25 λεπτά περίπου, αφού έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε την κολοκύθα βάζουμε να βράσουμε το νερό για τις πέννες
- Λίγο πριν έρθει η ώρα να σουρώσουμε τις πέννες, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τρυμμένο τυρί και ανακατέβουμε καλά, μόλις πάρει μια βράση σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τις πέννες στο μίγμα, ανακατεύουμε και το πιάτο μας είναι έτοιμο, αφού προσθέσουμε και το μαύρο πιπέρι.
Σερβίρεται με παγωμένο λευκό κρασί! Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3959 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/06/14 )
|