Το Νασι (nasi goreng) ηρθε στην Ολλανδια απο την Ινδονησια οπου το εφτιαχναν χρησιμοποιωντας απομεναρια φαγητου και το ετρωγαν συχνα για πρωινο. Στις μερες μας ειναι ενα απο τα αγαπημενα φαγητα των Ολλανδων. Υπαρχουν διαφορες ‘εκδοσεις’ και σας γραφω την δικη μου.
Υλικα (για 4 ατομα)
- 2 στηθη κοτοπουλου
- 2 σκελιδες σκορδο
- 1 κομματακι (σαν καρυδι περιπου) φρεσκια τζιντζερ
- 1 πρασο ψιλοκομμενο
- 1 πιππερια ψιλοκομενηΛιγο κοκκινο κρεμμυδι
- 200γρ πλατια φασολακια ψιλοκομενα ή λαχανο ψιλοκομενο
- 1 κολοκυθακι ψιλοκομενο
- Σαλτσα σογιας (περιπου 2 κουταλιες της σουπας)
- Λιγη σαλτσα οστρακων (oyster sauce) (περιπου 1 κουταλακι του γλυκου)
- 1 φλυτζανι ρυζι (εγω χρησιμοποιησα πανταντ).
Εκτελεση: Εβρασα το ρυζι οπως για πιλαφι, δεν χρειαζεται παντως να ειναι σπυρωτο. Εκοψα το κοτοπουλο σε μικρες μπουκιτσες, το ανακατεψα με το σκορδο απο την πρεσα και την τζιντζερ τριμμενη στον ψιλο ρεντε. Εβαλα λιγο λαδι σε βαθυ τηγανι και οταν εκαψε εριξα και το κοτοπουλο με το σκορδο και τζιντζερ. Το εψησα σε δυνατη φωτια να μαγειρευτει και να ‘αρπαξει’ λιγακι. Τα κομματακια ειναι τοσο μικρα που ψηνονται αμεσως. Εριξα και τα ψιλοκομμενα λαχανικα και τα εφερα μια ‘βολτα’ παντα σε δυνατη φωτια. Προσθεσα τις σαλτσες και μαγειρεψα το φαγητο για ακομη 5 λεπτα, για να μην λαπαδιασουν τα λαχανικα Προσθεσα και το ρυζι βρασμενο και ανακατεψα το ολο πολυ καλα. Ειναι ενα απλο φαγητο που ‘φθουραει’ και τρωγεται πολυ ευχαριστα και την επομενη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12981 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |