Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Νασι 'Ολλανδεζικο' Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Melenia   
Πέμπτη, 28/06/07

Το Νασι (nasi goreng) ηρθε στην Ολλανδια απο την Ινδονησια οπου το εφτιαχναν χρησιμοποιωντας απομεναρια φαγητου και το ετρωγαν συχνα για πρωινο. Στις μερες μας ειναι ενα απο τα αγαπημενα φαγητα των Ολλανδων. Υπαρχουν διαφορες ‘εκδοσεις’ και σας γραφω την δικη μου.

nasifinal_400

Υλικα (για 4 ατομα)

  • 2 στηθη κοτοπουλου
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • 1 κομματακι (σαν καρυδι περιπου) φρεσκια τζιντζερ
  • 1 πρασο ψιλοκομμενο
  • 1 πιππερια ψιλοκομενηΛιγο κοκκινο κρεμμυδι
  • 200γρ πλατια φασολακια ψιλοκομενα ή λαχανο ψιλοκομενο
  • 1 κολοκυθακι ψιλοκομενο
  • Σαλτσα σογιας (περιπου 2 κουταλιες της σουπας)
  • Λιγη σαλτσα οστρακων (oyster sauce) (περιπου 1 κουταλακι του γλυκου)
  • 1 φλυτζανι ρυζι (εγω χρησιμοποιησα πανταντ).
Εκτελεση:

Εβρασα το ρυζι οπως για πιλαφι, δεν χρειαζεται παντως να ειναι σπυρωτο.
Εκοψα το κοτοπουλο σε μικρες μπουκιτσες, το ανακατεψα με το σκορδο απο την πρεσα και την τζιντζερ τριμμενη στον ψιλο ρεντε.
Εβαλα λιγο λαδι σε βαθυ τηγανι και οταν εκαψε εριξα και το κοτοπουλο με το σκορδο και τζιντζερ. Το εψησα σε δυνατη φωτια να μαγειρευτει και να ‘αρπαξει’ λιγακι.
Τα κομματακια ειναι τοσο μικρα που ψηνονται αμεσως.
Εριξα και τα ψιλοκομμενα λαχανικα και τα εφερα μια ‘βολτα’ παντα σε δυνατη φωτια. Προσθεσα τις σαλτσες και μαγειρεψα το φαγητο για ακομη 5 λεπτα, για να μην λαπαδιασουν τα λαχανικα Προσθεσα και το ρυζι βρασμενο και ανακατεψα το ολο πολυ καλα.

Ειναι ενα απλο φαγητο που ‘φθουραει’ και τρωγεται πολυ ευχαριστα και την επομενη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12981
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-06-2007 08:49
 
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Μελένια. Θα το φτιάξω.
 
sgr
2. 30-06-2007 13:16
 
H φιλοσοφία αυτών των φαγητών μου αρέσει πολύ. Θα το είχα φτιάξει και θα σου έλεγα το αποτέλεσμα, αλλά δεν βρήκα oyster sauce και το ανέβαλα. Βρίσκομαι σε αναζήτηση.  
Αυτό το κιτρινάκι και το κοκκινάκι αλήθεια τι είναι; Μήπως χρωματιστές πιπεριές;
 
Lia_P
3. 01-07-2007 15:59
 
Ναι το κιτρινο ειναι πιπερια και το κοκκινο ειναι ενα ιχνος καυτερης πιπεριας. Ξεχνα την αν θελεις την oyster sauce βαλε μισο κυβο. Μια φορα εβαλα πολυ oyster sauce και το κατεστρεψα το φαγητο, εγινει πολυ γλυκο και γλουταμινενιο.
 
Melenia
4. 10-08-2007 19:17
 
Τη δοκίμασα, ωραίο έγινε αλλά περίμενα κάτι πιο έντονο. Στην έτοιμη εκδοχή του έχω δει και ανανά, θα βάλω όταν το ξαναφτιάξω και θα σας πω. 
 
Επίσης απ' όσο έψαξα nasi goreng σημαίνει τηγανητό ρύζι, όπως και στο έτοιμο. Θα το δοκιμάσω και τηγανητό και βλέπουμε. 
 
Στο σύνολο έγινε ωραίο φαγάκι :) και εύκολο :) Thnx για τη συνταγή.
 
cmd353

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 28/02/08 )