Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τουλουπάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από gabanna   
Σάββατο, 19/07/14
Υλικά
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι δυνατό
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μέλι ή γλυκόζη

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το σιμιγδάλι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα επάνω σε αυτή. Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ζύμη σφιχτή, που θα ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αδειάστε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ κι αφήστε τη, να κρυώσει 10 λεπτά.
  • Ετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και βράστε τα 5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Χτυπήστε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίξτε μέσα ένα-ένα τα αυγά. Αφήστε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίξτε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει.
  •  Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, κάψτε μπόλικο λάδι. Βάλτε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού. Πιέζοντας τη σακούλα, κόψτε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης με μήκος 5 εκ. μέσα στο καυτό λάδι. Βάλτε τόσα, όσα χωράει η κατσαρόλα ώστε να καλύπτονται από το λάδι, αφήστε τα να ροδοψηθούν ολοτρόγυρα.
  • Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα κατόπιν στο σιρόπι, αφήστε τα 5 λεπτά και ύστερα βγάλτε τα σε πιατέλα.

Όσα περισσέψουν, φυλάξτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2846
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/07/14 )