Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Πέμπτη, 31/07/14
Υλικα
  •   4-5 μελιτζάνες

Για τη γέμιση

  • μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • ντοματοχυμό
  • αλάτι,
  • μαύρο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 250 ml γάλα θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι
  • μαύρο ή ακόμα και άσπρο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
  • Κόβετε τις μελτζάνες στη μέση και τις τηγανίζετε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.Τις αφήνετε σε 2-3 χαρτιά κουζίνας να απορροφήσει το λάδι μέχρι να γίνουν τα υπόλοιπα υλικά
  • Σε  ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις σκουρύνει ο κιμάς προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα ζουμιά του
  • Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και το καβουρδίζετε. Λίγο λίγο μετά το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Πατάτε κάθε μελιτζάνα  για να κάνει βαθούλωμα. Τις γεμίζετε με  2-3 κουταλιές κιμά. Από πάνω βάζετε μια κουταλιά γεμάτη μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας. Γύρω γύρω στο ταψί προσθέστε φρέσκο ντομάτα χυμό, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα.
Καλή σας επιτυχία !!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3455
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/08/14 )