Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριζότο αλά Μιλανέζε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nababy   
Δευτέρα, 24/11/14
Υλικά
  • 400 γρ ρύζι Arborio ή Carnaroli ή άλλο round grain αντίστοιχης ποιότητας
  • μισό  κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού πολύ ζεστό
  • 1 πρέζα ζαφορά (περίπου 3 γρ.)
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  • Χωρίζουμε 1/2 φλυτζάνι από τον ζωμό και βάζουμε μέσα την ζαφορά να βγάλει το χρώμα και το άρωμά της.
  • Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά (θέλουμε να λιώσει και να μαγειρευτεί αλλά να μην μαυρίσει). Σοτάρουμε το κρεμμύδι που το έχουμε πολύ λεπτοκομμένο ή τριμμένο, ώσπου να γίνει διαφανές.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να ζεσταθεί όλο και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Οταν εξατμιστεί το κρασί, αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά ώστε να εξατμίζεται η ποσότητα του ζωμού, αλλά να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Επαναλαμβάνουμε έως ότου μαγειρευτεί το ρύζι και τελειώσει ο ζωμός, για περίπου 20 λεπτά. Τελευταίο, προσθέτουμε στο ρύζι τον ζωμό με το σαφράν.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε το αποτέλεσμα σε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το ριζότο καυτό, πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη !

Εαν δυσκολεύεστε στο να βρείτε ρύζι Arbori ή άλλο αντίστοιχης εξαιρετικής ποιότητας για ριζότο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια απλή καρολίνα, με πολύ καλό αποτέλεσμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 2929
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 26/11/14 )