Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Η καρμπονάρα του Πάνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από vago   
Τρίτη, 10/07/07

img_1537_400

Υλικά :

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο10
  • 1 κρέμα γάλακτος 500 ml
  • 250 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • τριμμένη γραβιέρα (περίπου 4 κ.σ.)
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
  • πάπρικα ή κοκκινοπίπερο προαιρετικά

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να είναι al dente.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά (προσοχή να μην ξεροψηθεί) το μπέικον με το βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, αν χρειάζεται λίγο αλάτι και προαιρετικά την πάπρικα ή το κοκκινοπίπερο. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τα μακαρόνια με λίγο βούτυρο σε κατσαρόλα και φροντίζουμε να μείνουν ζεστά. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την προσθέτουμε στα μακαρόνια σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. Σερβίρουμε αμέσως με αρκετή παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 20742
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 23-03-2009 11:37
 
γρήγορη,εύκολη και πεντανόστιμη!!!!
 
maroula
2. 15-09-2009 22:32
 
Ωραία φένεται!!!Η μακαρονάδα του Vagou! :grin  
Aύριο θα την δοκιμάσω!! :)
 
Bella00
3. 07-08-2011 20:39
 
:zzz :zzz :zzz
 
elviskastoria
4. 10-05-2012 15:42
 
:grin :grin :grin  
πολυ καλη!
 
mintziriki
5. 06-03-2013 16:07
 
:) :)
 
annoula89

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )