Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουρέκι Χανιώτικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Σάββατο, 31/10/15
Υλικά
Για το φύλλο:
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές λάδι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Για τη γέμιση:
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ½ κιλό κολοκύθια κομμένα επίσης σε ροδέλες
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 κουταλιές στάκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε πολύ καλά το αλεύρι, με το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή περίπου ώρα. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε δυο μέρη και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε δυο φύλλα.
  • Σ' ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο.
  • Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Κάθε στρώση την πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, αλεύρι και κασέρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε κι αυτό το μείγμα από πάνω.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Το χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 180 βαθμούς για 1 - 1 ½ ώρα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2989
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-07-2016 23:05
 
πολύ καλό!!
 
rafaelatag

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/11/15 )