Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Κανελόνια με κρέπες και κιμά
Κανελόνια με κρέπες και κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από sgr   
Παρασκευή, 13/07/07
img_0010_400

Υλικά :

Για τις κρέπες:

  • 3 αυγά
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1/2 μπουκάλι γάλα (1 ποτ. και κάτι)
  • φυτίνη για το τηγάνι
Για τη γέμιση :
  • 320 γρ. κιμά
  • 2 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
  • 2 ψιλοκομμένες φέτες μπέϊκον
  • 1 αυγό ωμό χτυπημένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα & γραβιέρα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι
  • Λίγη σάλτσα ντομάτα
  • 4-5 κ. σ. εβαπορέ

Παρασκευή :

Ετοιμάζουμε το χυλό για τις κρέπες και τον αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες. Φτιάχνουμε τις κρέπες βάζοντας λίγη ποσότητα χυλού κάθε φορά σε ελεφρώς βουτυρωμένο τηγάνι.
Τσιγαρίζουμε πολύλ καλά το κρεμμύδι με τον κιμά, προσθέτουμε το μπέϊκον και το ζαμπόν και αφού κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το αυγό και τα τυριά.Γεμίζουμε τα καννελόνια και τα βάζουμε σε πυρέξ. Βάζουμε 1 κ. σούπας σάλτσα ντομάτα πάνω σε κάθε κρέπα και την πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.Περιχύνουμε τα κανελλόνια με το γάλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 22311
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-12-2007 01:11
 
τα κανελλονια τα φτιαχνω κα ιεγω οπως η sgr με τη μονη διαφορα οτι καποιες φορες φτιαχνω μια ελαφρια μπεσαμελ και τα καλυπτω.στη συγκεκριμενη φωτο εχω χρησιμοποιησει κανελλονια ζυμαρικο. 
 
margarita79
2. 18-07-2008 09:01
 
λεω τη φτιάξω διχως το αυγό ομως!!! 
 
Ευχαριστω για τη συνταγή!  
 
:)
 
greca

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/05/10 )