Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Πλευρα μοσχαρισια στο φουρνο με πατατες
Πλευρα μοσχαρισια στο φουρνο με πατατες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Τετάρτη, 17/05/17
Μερες πριν ειχα δει το ote tv μια συνταγη απο την συνταγη απο την βοσνια για ψητο μοσχαρι στο φουρνο που μου αρεσε και ειπα να την δοκιμασω.
πηγα στο κρεοπωλειο και βρηκα ωραια πλευρα μοσχαρισια και ειπα θα την δοκιμασω και άξιζε τον κοπο!
Δοκιμαστε τη και εσεις θα σας αρεσει!!
Θελω εντυπωσεις να μου γραψετε...
Υλικα
  • 1,5 κιλο πλευρα απο μοσχαρι
  • 1 κιλο πατατες
  • Αλατι, πιπερι, ριγανη,
  • 2 λεμονια, 2 φυλλα δαφνη
  • Λαδι, νερο
  • Και μια πυλινη γαστρα και υπομονη
Εκτελεση
  • Πλενω το κρεας, καθαριζω τις πατατες και τις κοβω σε χονδρα κομματια
  • Τα βαζω ολα μαζι στι γαστρα μαζι με τα παραπανω υλικα, βαζω νερακι μεχρι να σκεπαστουν οι πατατες και λαδι.
  • Το κρεας μεσα στην γαστρα το βαζουμε προς τα κατω με το κοκκαλο προς τα πανω ωστε να ειναι μεσα στο νερο και να βρασει.
  • Μην φοβαστε οτι το νερο ειναι πολυ θα το χρειαστει και δεν θα μεινει στο τελος
  • Το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 25ο βαθμους οταν δειτε οτι βγαζει ατμους το χαμηλωνουμε στους 220 βαθμου. Θα χρειαστει γυρω στις 2,5 ωρες την πρωτη ωρα το ανοιγουμε να δουμε πως παει και το ξανακλεινουμε.

Στις 2,5 λογικα εχει γινει λουκουμι αν δειτε οτι κραταει λιγο και δεν εχει νερο βαζουμε λιγο και το αφηνουμε αλλη 1/2 ωρα.

Μην φοβηθητε οτι εχει λιπος το κρεας γιατι θα λιωσει και θα κρατησει το κρεας μαλακο.

Καλη επιτυχια!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2109
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/05/18 )