Λικέρ βύσσινοΣυνταγή της μαμάς από την προγιαγιά της
Υλικα: - 1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 750γρ. κονιάκ
- Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
- 4-5 ξυλάκια κανέλλας
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- 2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
- 1 γυάλινη μεγάλη γυάλα
Εκτέλεση: Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο. Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες. Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας. Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια.
Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που εχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 19457 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |