Εκτέλεση:
Καθαρίζω μερικές λωρίδες από τη φλούδα της μελιτζάνας και τις κόβω στα δύο. Τις βάζω σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου (τις πατάω και με ένα πιάτο έτσι ώστε να είναι ολόκληρες μέσα στο νερό) για να μην είναι πικρές. Τις στύβω, τις αλατίζω για να μην τραβήξουν πολύ λάδι και τις αφήνω να στεγνώσουν καλά. Τις λαδώνω και τις στρώνω σε ένα σκεύος φούρνου. Τις ψήνω στους 180οC για 40 λεπτά και εντωμεταξύ φτιάχνω τη γέμιση και την κρέμα μπεσαμέλ.
Σοτάρω σε ελάχιστο ελαιόλαδο τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον χυμό τομάτας, τον πελτέ, τον τραχανά και τον μαϊντανό και μαγειρεύω για λίγο. Για να φτιάξω την μπεσαμέλ βάζω σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αυγό, ρίχνω το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω και το κεφαλοτύρι και έχω μια σφιχτή κρέμα μπεσαμέλ. Βγάζω τις μελιτζάνες από το φούρνο, αφαιρώ λάδι αν έχει πολύ και με ένα πιρούνι σκάβω λιγάκι τις μελιτζάνες και δημιουργώ ένα λακάκι για να χωρέσει η γέμιση. Στρώνω την γέμιση σε κάθε μελιτζάνα και από πάνω προσθέτω τη φέτα τριμμένη. Στρώνω και την κρέμα μπεσαμέλ και ψήνω στο φούρνο για άλλα 40 λεπτά στους 180οC. Καλή επιτυχία!!!
|
|